Visų pirma, kepimui ant grotelių skirtų dešrelių pasirinkimas, pašnekovės teigimu, Lietuvoje yra didžiulis – jas ruošia iš kiaulienos, jautienos, vištienos, kalakutienos, paskanina žolelėmis, daržovėmis, net sūriu. Prekybos centruose siūlomos ir iš sojų pagamintos dešrelės, kurios tinka vegetarams ir veganams, tad ir jie gali paįvairinti savo griliaus sezoną. Taip pat galima išmėginti aštrių ar pagardintų paprikomis, pagamintų iš avienos ar triušienos dešrelių.

„Pasirinkimas yra didelis, tad kiekvienam belieka nuspręsti, ką labiausiai mėgsta – iš ko pagamintas, kaip pagardintas, su kuo valgomas dešreles. Ar tiesiog išmėginti vis kitokios rūšies gaminius ir pagardus bei tokiu būdu rasti savo mėgstamiausią kombinaciją“, – pataria Barbekiu kepėjų asociacijos prezidentė.

Halina Bovševič

Įvertina paprastumą

Be plataus pasirinkimo ir skonių įvairovės žmonės vertina ir dešrelių paruošimo paprastumą – tai jau sumarinuotas, prieskoniais pagardintas ir kepti paruoštas gaminys, rašoma prekybos centro „Lidl“ atsiųstame pranešime spaudai.

„Telieka atidaryti pakelį ir sudėti dešreles ant karštos kepsninės, tad tai – puikus pasirinkimas skubantiems žmonėms. Taip pat jas kepti tinka ir tuomet, kai norima skaniai užkąsti, neeikvojant itin daug laiko maisto gamybai. Be to, praktiškai viską, ko mums gali prireikti norint ant griliaus kepti dešreles, galime surasti prekybos centruose – juose pasirinkimas yra labai didelis. Tai ir mėsos produktai, ir jų grilinimui svarbios grotelės, įrankiai, ir netgi vienkartinės iš folijos pagamintos kepsninės, kurios yra idealus variantas norint paruošti dešreles gamtoje. Apibendrinant, tai yra žmonių patogumui sukurtas produktas, kuris nereikalauja daug rūpesčio“, – neabejoja virtuvės šefė.

Ji priduria, kad dešreles galima kepti kaip pirmą patiekalą, pavyzdžiui, norint greitai pavalgydinti išalkusius vaikus, o tuomet jau ruošti kur kas sudėtingesnį ir daugiau laiko reikalaujantį patiekalą.

Svarbus ir saugumo aspektas

Kita svarbi priežastis, kuri skatina vartotojus pirkti dešreles – produkto saugumas, mat didelė dalis jų jau būna termiškai apdorotos, o šviežumą padeda išlaikyti pakuotės. Tiesa, renkantis šias prekes specialistė turi vieną patarimą – ant etiketės turėtų būti aiškiai parašyta „griliui“.

„Prieš planuojant ant grotelių kepti dešreles, reiktų pasidomėti, kur galima rasti būtent tokiam gaminimui skirtų dešrelių. Tai yra bene pagrindinė taisyklė renkantis dešreles grilinimui, o visa kita yra paprasta – tereikia praplėšti dešrelių pakuotę, iškepti ir pagardinti taip, kaip labiausiai mėgstate“, – pasakoja H. Bovševič.

Siūlo duoti kelią vaizduotei

Paįvairinti patiekalo skonį, anot pašnekovės, itin paprasta, o viskas, ko reikia – noras eksperimentuoti. Tai galima daryti gaminant ir lietuvių ypač mėgstamus dešrainius.

Dešrainiams itin tinka plonos ir greitai, vos per porą minučių iškepamos, dešrelės, o pagardinimui – kopūstų salotos ir marinuoti agurkai. Norintiems dar platesnės dešrelių ir jų patiekalų skonių paletės, virtuvės šefė pataria, kaip lengvai galima „patobulinti“ ir šiuos ant grotelių kepamus mėsos produktus.

„Dešreles galima paįvairinti įsukant jas į šoninę ar apsukant cukinijos juostele ir tuomet viską apkepti ant grotelių. Jau valgant pagal skonį patariama parinkti padažą – ar barbekiu, ar garstyčių, ar dar kitokį, taip kaskart atnaujinant pietų ar vakarienės stalą. Svarbiausia bandyti ir maišyti, atrodytų, nederančius skonius, įvairių šalių virtuves. Juk ir pats dešrelių kepimas kepsninėje yra kelių valstybių maisto tradicijų sumaišymas į vieną – dešrelės išpopuliarėjo Vokietijoje, o kepimas ant grotelių – JAV. Šįkart siūlau išbandyti meksikietišką skonį ir pasimėgauti itin lengvai pagaminamu receptu“, – idėja pasidalino barbekiu ekspertė.

Dešrelės keptos tortilijose su sūrio užtepėle ir BBQ skonio salsos padažu


Reikės:


Gaminimas: ant tortilijų tepkite sūrio užtepėlę, išilgai sudėkite virtas kepamąsias dešreles ir suvyniokite į suktinuką. Dėl patogumo patariama sudėti patiekalą į suveriamas groteles. Kepkite tolygiai iš visų pusių apie 10 minučių. Patiekite su savo pagamintu gardžiu daržovių salsos arba kitu padažu.

Salsos padažui reikės :

  • 1 avokado
  • 2 paprikų
  • 1 mažos čili paprikos
  • 1 mėlyno svogūno
  • 2 pomidorų
  • 2 skiltelių česnako
  • BBQ padažo
  • 1 žaliosios citrinos
  • 20 gramų petražolių
  • aštrių pipirų mišinio
  • druskos.


Gaminimas: Avokadą, papriką, pomidorus ir svogūną supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su kapotomis petražolėmis bei česnaku. Užpilkite BBQ padažo ir užspauskite žaliosios citrinos sulčių, paskaninkite druska ir aštriais pipirais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)