Armėniškos virtuvės paslaptys
Armėniškos virtuvės paslaptys

Armėnų šefas Levonas DELFI Maistas skaitytojams papasakojo, koks turi būti tikras šašlykas ir kaip jį iš tiesų reikėtų marinuoti.

Nuo 1997-ųjų virtuvės šefu dirbantis armėnas teigia, kad pagrindinis dalykas ir paslaptis skaniems šašlykams – atsidavimas ir meilė darbui. O stebuklingas ingredientas – viską padaryti kaip sau.

Pasak jo, armėniškos paslaptys yra labai paprastos. Pagrindiniai ingredientai, kurie naudojami marinatui – druska, pipirai, česnakas arba svogūnas, juos rinktis reikėtų pagal skonį. Svarbu neužmiršti ir baziliko.

Armėniškos virtuvės paslaptys

Armėnų šefas prasitarė, kad jokiu būdu šašlykų nereikėtų marinuoti majoneze, o šašlykai ant iešmo turėtų būti kepami 8-10 minučių.

Armėniškos virtuvės paslaptys

„Jokiu būdu šašlykų nereikėtų marinuoti majoneze. Taip, pamėgtas lietuvių marinavimas nėra tinkamas šašlykams.

Armėniškas marinatas yra sausas ir jie greitai iškepa. Matyti, kada šašlykai jau iškepė, reikia turėti įgūdžių. Tačiau, jei visiškai nieko maisto gaminime nesupranta žmogus, reikėtų perpjauti peiliu ir žiūrėti, jei viduje iškepta ir mėsa nėra rožinės spalvos – reiškia viskas gerai, o jei yra rožinė spalva – dar reikėtų pakepti“, – pasakojo šašlykų meistras.

Armėniškos virtuvės paslaptys
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)