4 burgeriams Jums reikės:

Paplotėliams:
- 400 g rūkytos lašišos;
- 400 g šviežios lašišos;
- 100 g džiūvėsėlių;
- 1 kiaušinio;
- 1 arb. š. rūkytos paprikos;
- krapų;
- druskos ir pipirų.

Bandelėms:
- 4 Brioche arba pilno grūdo bandelių;
- saujos gražgarstės salotų.

Žuvies burgeris
Foto: Asmeninio archyvo nuotr.

„Tar tar“ padažui:
- 4 valg. š. majonezo;
- 2 arb. š. kaparėlių;
- 4 karnišonų;
- krapų;
- 1 arb. š. citrinos sulčių;
- druskos ir pipirų.

Avokadų salsai:
- 1 pomidoro;
- 1 mėlynojo svogūno;
- 1 avokado;
- pusės laimo sulčių;
- druskos ir pipirų.

Smulkiai sukapokite šviežią lašišą, įmuškite kiaušinį, suberkite rūkytą papriką, krapus, druską, pipirą ir džiūvėsėlius. Visą masę labai gerai sumaigykite. Smulkiais kubeliais supjaustykite ir į masę įmaišykite pusę rūkytos lašišos filė. Kitą pusę filė susipjaustykite plonomis juostelėmis, ją panaudosite vietoj šoninės.

Žuvies burgeris
Foto: Asmeninio archyvo nuotr.

Formuokite paplotėlius. Kepkite 180 C. tiesioginėje kaitroje, 8 minutes (2+2+2+2 būdu).

Turėsite tikrai skanų dalyką!

Žuvies burgeris
Foto: Asmeninio archyvo nuotr.