Norite mėsos? Prašom! Šį kartą reportaže – ypatingo švelnumo jautienos ir raudonųjų pupelių troškinys su orkaitėje skrudintomis bulvytėmis.

Šiam patiekalui reikės:

Vakarienė už 3 eurus

  • ~500 g jautienos troškinimui; (1,89 eur)
  • 1 skardinės virtų raudonųjų pupelių; (0,49 eur)
  • 2-3 vidutinio dydžio morkų; (0,12 eur)
  • 4-5 vidutinio dydžio bulvių; (0,28 eur)
  • 1-2 vidutinio dydžio svogūno; (0.08 eur)
  • 1 galvos česnako; (0,13 eur)
  • šviežių prieskoninių žolelių, pipirų, druskos, šlakelio aliejaus ar gabalėlio sviesto.
Vakarienė už 3 eurus


(Prieskoninių produktų sąrašą galima tęsti pagal poreikį, pavyzdžiui, į troškinį galima įpilti raudonojo vyno, pagardinti Modenos actu). Į patiekalo kainą neįskaičiavome šviežių žolelių, kurios gerai prižiūrimos nuolat auga vazonėliuose ant palangės. Taip pat – šlakelio aliejaus, druskos, pipirų, vieno kubelio sultinio (šis yra likęs nuo ankstesnių patiekalų ruošimo).

Gaminimas:

Vakarienė už 3 eurus

Stambiais kubeliais supjaustykite mėsą ir pakepkite keptuvėje, kad paruduotų. Apkeptą mėsą sudėkite į puodą troškinimui.

Vakarienė už 3 eurus

Stambiai supjaustykite svogūną, 4-5 skilteles česnako, griežinėliais supjaustytas dvi morkas ir pakepkite keptuvėje kol paruduos ir šiek tiek suminkštės. Sudėkite į puodą kartu su mėsa.

Vakarienė už 3 eurus

Smulkiai supjaustykite šviežias žoleles (rozmariną, čiobrelį, raudonėlį) suberkite į puodą. Užpilkite vieną sultinio kubelį verdančiu vandeniu, išmaišykite ir supilkite į puodą, jei reikia – pabarstykite druska, pipirais. Užvirkite ir palikite troškintis ant silpnos ugnies apie 1,5-2 val.

Vakarienė už 3 eurus

Baigiant troškintis, supjaustykite bulves skiltelėmis, likusią morką – juostelėmis, sutraiškykite kelias česnako skilteles, viską išdėliokite ant kepimo skardos, pašlakstykite aliejumi, druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir pašaukite į orkaitę kepti apie 20 min. 190 laipsnių temperatūroje.

Vakarienė už 3 eurus
Vakarienė už 3 eurus

Kol bulvės keps, į troškinį su visu skysčiu supilkite raudonąsias pupeles, švelniai pamaišykite ir palaikykite karštai.

Vakarienė už 3 eurus

Giliose lėkštėse patiekite troškinį ant skrudintų bulvių ir morkų, papuoškite žalumynais.

Vakarienė už 3 eurus

Skanaus!

Vakarienė už 3 eurus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)