Kad čia egzistuoja maitinimo vieta pamenu nuo senų studijų laikų, nes kasdien važiuodavau Žemaitės gatve ir už akių užkliūdavo įvairios reklaminės iškabos, kurias ilgainiui pakeitė ir informacinės švieslentės, skelbiančios dienos pietų laiką ar specialias akcijas – pramogas vakarienės metu. Jeigu bent kelis kartus važiavote šia gatve ir nevairavote, neabejoju, kad žinote, apie ką aš kalbu.

Kavinė „Magma“

Kavinė yra įsikūrusi, mano nuomone, viename prasčiausiai atrodančių šio Vilniaus miegamojo rajono namų, tad ant durų pamatyti Michelin ar White Guide užklijuotų ženkliukų tikrai nesitikėjau. Bet taip pat nesitikėjau, kad viduje bus tiek daug įdomybių, apie kurias jums ir papasakosiu.

Dienos pietų meniu viduje yra skelbiamas ant didelės švieslentės (man patinka toks principas, nes nereikia kasdien eikvoti popieriaus ir spausdinti dienos meniu). Pigiausia buvo rinktis kompleksą: dienos sriuba bei žemaičių blynai kainavo 3,8 EUR, bet kadangi blynus dažniausiai valgau savaitgalio pusryčių metu, pasirinkau kiek kitokį ir brangesnį variantą. Savo pietų pertraukai užsisakiau kreminės moliūgų sriubos (0,99 EUR) bei Kijevo kotletą tik su salotų garnyru (3,5 EUR). Stalo vandens stiklinė nemokamai, veikia savitarnos principu. Tądien pietums dar galėjai rinktis nuo mėsainio (3,49 EUR), dienos picos (3,19 EUR) iki grill vištienos (3,4 EUR) ar kiaulienos patiekalų (3,2 EUR). Pasirinkimas pakankamai platus, bet ar skanu?

Kavinė „Magma“

Ar skanu? Kreminė moliūgų sriuba iš pirmo žvilgsnio suteikė vilčių, jos ryškiai geltonai – oranžinė spalva viliojo pradėti valgyti. O štai pradėjus, visos viltys greitai baigėsi ir į ranką buvo paimti druskos bei pipirų indeliai, kurie bent truputį pagyvino sriubos skonį. Turiu pripažinti, kad be to, jog valgau šiltą patiekalą šaltą dieną, daugiau pozityvių emocijų man nekilo.

Kavinė „Magma“

Su Kijevo kotletu buvo kaip ir geriau nei su sriuba, salotos traškios, šviežios, kotletas pačirškytas, bet vėlgi didelių panegirikų, nei graudžių žodžių rašyti negaliu, nes plačiau komentuoti patiekalą, kurio skonį pamiršti vos po penkių minučių, yra sunku.

Kavinė „Magma“

Jeigu mano pietų patiekalų skonis ir buvo nuobodus, tai bent jau galiu pagirti švarą ir tvarkingą maisto pateikimą baltuose induose.

Ar greita? Dienos pietų užsakymas čia vyksta prie didelių barų, t.y. atėjus, pasiimi padėklą su įrankiais, užsisakai ir atsiimi maistą bei paskutiniame etape už jį susimoki. Taip ir praeini su padėklu per pusę kavinės, bet bent jau spėji apsižvalgyti ir jeigu eilės nebūna, viską atlieki akimirksniu. Mūsų pietūs truko apie 25 minutes, bet tuo metu didelio lankytojų srauto nebuvo ir su esamais klientais aptarnaujantis personalas susitvarkė operatyviai. Tiesa, šalia mūsų prisėdo visai ne pietų, o dabar draudžiamo reklamuoti gėrimo atvykęs klientas, tad jie nesikėsina į jūsų pietų laiką.

Kas įdomu? Atvykus ir automobilį pasistačius nedidelėje aikštelėje priešais kavinę, iškart pamatysite didelę lauko terasą su ir žiemą paliktais mediniais baldais, o pakėlus akis aukštyn – langų ir balkonų koliažinę įvairovę. Neįsižeiskite, bet šis namas man pasirodė vienas iš prasčiausiai atrodančių šiame rajone ir man dėl to tikrai nėra džiugu.

Pravėrus „Magmos“ duris, pateksite į įvairiausių dekoracijų, skulptūrėlių, vazonėlių ir pan. rojų arba į mini zoo, kuriame čirškia papūgėlės bei plaukioja spalvingosios žuvelės. Ir turiu pripažinti, kad man visas šis interjerinis bardakas patiko, nes pietauti čia tikrai nebus nuobodu!

Kavinė „Magma“

Anksčiau čia veikė kita ne mažiau spalvinga ir garsi rajone vieta – „Šveikas“, viliojęs savo klientus čekiškais patiekalais.

Ir pabaigai, viena pozityvi įdomybė – jų komunikacija socialiniame tinkle Facebook. Kasdien jų keliamos spalvingos ir gardžiai atrodančios nuotraukos gali sukelti tiek apetitą, tiek paskatinti jus išbandyti šią vietą. O ar po vieno bandymo čia dar sugrįšite – nuspręsite patys.

Kavinė „Magma“

Trumpa išvada, kad kaip ir minėjau, šią vietą turėjau aplankyti jau anksčiau ir viską pamatyti savo akimis. O pamatyti čia tikrai yra ką, nes viduje tiek daug skirtingų detalių, kurias apžiūrėti gali neužtekti net ir viso pietų laiko. Aš asmeniškai neplanuoju skirti daugiau savo pietų laiko interjero apžiūrai ar patiekalų degustacijai, man užteko ir vieno šio karto. O dabar jūsų eilė.

„Magma“ dirba adresu Žemaitės g. 8, Vilnius. Jų darbo laikas kasdien 11:00 – 23:00 val. Jų Facebook profilis.