Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Ingredientai

Močiutės lenkiški balandėliai

Pirmasis etapas

  • 1 kg maltos kiaulienos
  • 1 šaukštelio druskos
  • 200 g šviežių pjaustytų kopūstų
  • 2 pjaustytų svogūnų
  • 0,5 puodelio ryžių
  • 1 šaukštelio prieskonių mišinio
  • 0,5 šaukštelio kiaulienos prieskonių
  • 0,5 šaukštelio džiovintų bazilikų
  • 0,5 šaukštelio pipirų
  • 3 kiaušinių
Močiutės lenkiški balandėliai

Antrasis etapas

  • pipirų
  • 2 lauro lapelių
  • 1 šaukštelio džiovintų žolelių (salierai, porai, pastarnokų šaknys, petražolių šaknys)
  • 200 g pjaustytų morkų

Padažas

  • 50 g sviesto
  • 2 šaukštų miltų
  • 2 šaukštų pomidorų padažo
  • 1,5 puodelio kotletų skysčio
  • vandens (jei reikia)
  • 0,5 šaukštelio džiovintų salierų lapų

Paruošimas

1. Visus ingredientus iš pirmojo etapo kruopščiai išmaišykite.
2. Suformuokite kotletus iš mėsos ir kepkite juos keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Kepkite apie 12 minučių arba kol jie bus iškepti.

Močiutės lenkiški balandėliai

3. Perkelkite kotletus į puodą. Įdėkite pipirų, lauro lapų, morkų, vandens ir troškinkite virimo temperatūroje maždaug 15 minučių.
4. Padažui pagaminti, ištirpinkite sviestą ir įpilkite miltų, pomidorų padažo. Įpilkite šiek kotletų skysčio ir sumaišykite. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.

Močiutės lenkiški balandėliai

5. Užpilkite padažą ant kotletų. Ant viršaus užberkite džiovintų salierų šaknų. Gerai išmaišykite.
6. Valgykite su virtomis bulvėmis ir daržovėmis arba kuo tik norite. Išbandykite naujus garnyrus!
7. Mėgaukitės!

Močiutės lenkiški balandėliai

Skanaus!