Kaip rašoma pranešime spaudai, projekto organizatoriai Emilija Ferevičiūtė ir Vidmantas Čičelis teigia, kad tokio projekto Lietuvai stigo jau kurį laiką: „Kiek laiko praleidžiate rinkdamiesi vietą, kurioje norėtumėte praleisti savo penktadienio vakarą? Ar jus pasiekia informacija apie atsidarančius naujus barus? Ar žinote, kur kokybiškiausi gėrimai, kur galima ir skaniai pavalgyti, ar praleisti vakarą ieškant prieglobsčio sau ir laptopui, o kur geriau eiti norint užmegzti naują pažintį? Apsvarstę šiuos klausimus, ir atlikę kolegų bei draugų apklausą, supratome, kad dažniausiai kiekvienas iš jų turi dvi, tris mėgstamas vietas, kurios jiems patinka, ir nebando peržengti komforto zonos, nes net nežino, nuo ko reikėtų pradėti… Kol kiekviena užsienio valstybė (ir netgi atskiri miestai) turi savo top’us, kurie yra gidas vartotojui, kur apsilankyti, barų sritis mūsų šalyje šiuo atžvilgiu yra apleista. Taip pat tokie top’ai veikia kaip profilaktinis žvilgsnis iš šalies, padedantis atkreipti dėmesį į problemas. “.

„Best Pub“ rinkimų organizatoriai dalinasi, kad trūksta išsamios informacijos vienoje vietoje apie visus veikiančius Lietuvos barus ir jų paslaugų kokybę. Tai ir buvo pagrindinė paskata suorganizuoti geriausių Lietuvos barų rinkimus. Su šiuo argumentu sutiko ir pagrindinio projekto rėmėjo „Vilkmergės Nealkoholinio alaus“ atstovai, kurie įsitikinę, kad toks projektas ne tik suteiks daugiau informacijos apie dabartinę barų rinkos situaciją vartotojui bei šios srities profesionalams, bet ir prisidės prie barų kultūros bei jų paslaugų kokybės augimo.

Rinkimai vyks anoniminių vertinimų principu – įsivaizduokite, „Michelin“ – tik Lietuvos baruose. Čia nebus ant grindų padėtų šakučių, bet kiekvienas apžvalgininkas turės atkreipti dėmesį net į 42 kruopščiai atrinktus kriterijus.

„Best Pub“ sekliai kreips dėmesį ne tik į aptarnavimo kokybę, personalo paslaugumą, žinias ir gebėjimus, maistą ar gėrimus, bet ir į tokius aspektus kaip barų pritaikymą neįgaliems asmenims, saugumą, aktyvumą socialiniuose tinkluose ir vartotojui pateiktos informacijos tikslumą. Visiems vertinimams suteikta skaitinė išraiška maksimaliai sumažinant šališkumo riziką.

„Esame pasiryžę ieškoti kokybės ir unikalios patirties visur – tos nepakartojamos vietos, į kurią norėsis sugrįžti dar ir dar kartą. Juk geriausias baras – tai ne tik meniu, bet ir barmeno šypsena, švarios grindys ir ranka pasiekiamas kištukas pakrovėjui: tai patirtis, kuri sukelia tik pačias geriausias emocijas.“ – pasakoja projekto organizatoriai. Šiuo metu Lietuvos barus lanko ir tiria 17 anoniminių „agentų“: komanda buvo sudaryta, atsižvelgiant į kiekvieno asmens darbo patirtį bei kompetenciją skirti vertinimus, – tai aptarnavimo srities profesionalai, dirbantys vadovaujančiose pozicijose didžiausiose Lietuvos paslaugų sferos įmonėse.

„Rezultatus skelbti pradėsime jau gruodžio mėnesį, kaip bebūtų patys geriausi paaiškės sausio mėnesį, kai vyks apdovanojimų ceremonija,“ – dalinasi Vidmantas Čičelis. – „Žinome, kad ne visi sutiks projektą draugiškai, bet tikime, kad suprantantys tokių rinkimų naudą barų verslo kokybės gerinimui, parodys savo iniciatyvą ir patys kreipsis dėl dalyvavimo. Kartais patikėdami savo sėkme, mes pamirštame, kad dirbame ne sau, bet klientui arba atvirkščiai – esame tokie kuklūs, kad nemokame parodyti savo privalumų. Tam, kad ištaisytume šias problemas reikalingas adekvatus žvilgsnis iš šalies.“

Anonimiai „Best Pub“ vertintojai savo darbą pradėjo šių metų rugpjūčio 8 dieną ir rinkimai tęsis iki gruodžio mėn., kai bus pradėtas skelbti geriausiųjų top’as. DELFI galėsite skaityti vertintojų apžvalgas, neįtikėtinas barų kasdienybės istorijas, nuotykius ir pamatyti niekam nematomą barų gyvenimo pusę.

Visų Lietuvos barų žemėlapis pateikiamas oficialioje projekto svetainėje bestpub.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)