Šį kartą apsilankėme Vilniuje esančiame Šeškinės turguje ir pasižvalgėme, kokį vidurvasario gėrybių – uogų – asortimentą siūlo sostinės gyventojams.

Šiuo metu populiariausios uogos – šilauogės ir vyšnios. Turgelyje šilauogių kaina svyruoja nuo 4 eurų iki 5,80 eurų už kilogramą. Vyšnių – dabar pats sezonas, todėl jų kaina labai patraukli – 1,60 – 1,80 euro už kilogramą. Mažiau perkamos trešnės, nes šių uogų kainos turguje – 2,50 – 4 eurai už kilogramą. Tuo tarpu naminiai obuoliai lietuviams neįtinka net ir už itin žemą kainą.

„Tik 1 euras už kilogramą, o obuoliai ekologiški, niekuo nenupurkšti, bet žmonės mieliau renkasi išvaizdesnius lenkiškus. Niekas tokių neperka“, – sakė saldžiais lietuviškais obuoliukais prekiaujanti moteriškė.

Čia pat aptikome nepasibaigusį ir braškių sezoną. Šių uogų kaina svyruoja nuo 3,40 iki 4 eurų už kilogramą, o lietuviškos iš Anykščių rajono kainuoja pigiau – 2,50 euro už kilogramą.

„Į turgų ateinu kiekvieną savaitę ir nusiperku ne tik, ko man reikia, bet ir to, ko akys susivilioja. Aišku, kainos nėra čia žemos. Prekybos centre kai kurie dalykai tikrai pigiau, bet tikiu, kad turguje daržovės yra sveikesnės“, – kalbėjo turguje apsiperkanti Laima.

DELFI Maistas lankėsi ir Palangos turgelyje, kur pasižvalgė, koks asortimentas vyrauja bene populiariausiame Lietuvos kurorte.

Prekeiviai drąsiai kritikavo kainas Vilniaus turguje ir sakė, kad pas juos daug pigiau.

„Pas mus kur kas geresnės kainos nei sostinėje. Tačiau klientų vis tiek šiemet mažiau nei praėjusiais metais. Daug prekiaujame savo kieme auginamomis uogomis, tad ir kainą geresnę galime pasiūlyti. O ten Vilniuje, neaišku, ką nusipirksi. Perki kaip vietinį, o parduoda kaip lenkišką“, – sakė uogomis Palangoje prekiaujantis palangiškis.

Tačiau tame pačiame turguje prekiaujanti drabužių pardavėja nevengė kritikos kolegoms iš daržovių skyriaus. „Jūs pasižiūrėkit, kokios kainos. Pavertus litais, kada tiek mokėjome už daržoves, uogas?“, – kalbėjo rūbų pardavėja.

Na, o paįvairinimui, siūlome pasižvalgyti, kokios tų pačių uogų kainos vyrauja už Lietuvos ribų. Pavyzdžiui, Italijoje ar Graikijoje. Aktualią informaciją DELFI atsiuntė ištikimi skaitytojai, šiuo metu atostogaujantys ar gyvenantys svečiose šalyse.

Kainų skirtumas – akivaizdus. Kai kurių uogų kainos skiriasi net 3 kartus. Pavyzdžiui, braškių. Štai Palangoje kilogramas šių uogų kainuoja 4,5 euro, o Graikijoje – vos 1,50 euro už kilogramą. Pasižvalgykite ir įsitikinkite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)