Jubiliejinėje sūrininkų mugėje dalyvaus 20 gamintojų, atkeliavusių iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos, skelbiama organizatorių pranešime.

Sūrių festivalis

Lietuvos ūkiuose brandinami sūriai vis labiau skinasi kelią į mūsų kasdienę mitybą. Lietuvos sūrininkai kantriai plėtoja sūrių iš šviežio pieno tradicijas ir kokybiškų maisto produktų vartojimo kultūrą mūsų šalyje. Kartą per metus Druskininkuose sūrininkai susitinka aptarti naujų receptų, svarbių sūrių kokybės reikalų drauge su visos Lietuvos gyventojais.

Sūrių festivalis

Festivalio metu vyks ketvirtasis sūrių konkursas. Specialiai šiam festivaliui surinkta profesionali komisija ragaus 6 sūrius-finalininkus ir lankytojų akivaizdoje išrinks 2018 m. festivalio „Grand Prix“ nugalėtoją. Šiemet pirmą kartą balsuoti kokybiškiausio sūrio rinkimuose bus kviečiami ir renginio lankytojai. Specialiai išskirtoje konkurso zonoje lankytojai galės degustuoti visus konkursui pateiktus sūrius ir išrinkti labiausiai vertą titulo.

Sūrių festivalis

Sūrių festivalio metu ruošiamos profesionalios degustacijos ir sūrių derinimai. Tai gastronominio malonumo ir specifinių žinių valanda: Pietų Italijos egzotika – keturi brandinti pekorinai, sūris ir alus – sūrių konkurso čempionai, derinami su lietuvišku craft alumi, prancūziški sūriai ir jų valgymo kultūros ypatumai bei Europos sūrių įvairovė bus atskleista jubiliejiniame sūrių festivalyje.

Sūrių festivalis

Sūrių Festivalis vyks rugpjūčio 11 d. 12–18 val. Druskininkų Pramogų aikštėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)