Reikės:

  • cukinijos
  • druskos
  • pusės apelsino
  • pusės morkos
  • pusės raudonosios paprikos
  • skiltelės česnako
  • smulkintos šakelės krapų
  • nedidelio svogūno
  • šlakelio aliejaus
  • šaukšto garstyčių
  • stiklinės virtų lęšių
  • plonai pjaustytos šoninės juostelių (nebūtina)

Gaminimas:

  1. Cukiniją perpjauti išilgai ir išskobti, jos minkštumą galima panaudoti sriubai ar troškiniui virti. Cukinijas apiberti žiupsneliu druskos.
  2. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros.
  3. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, sudėti cukinijas ir apšlakstyti apelsino sultimis. Kepti 15 min.
  4. Morką supjaustyti griežinėliais, papriką ir svogūną – nedideliais kubeliais.
  5. Įkaitinti keptuvę, įpilti šlakelį aliejaus ir sudėti garstyčias, morkas bei paprikas. Viską kepti, kol morkos suminkštės.
  6. Tada sudėti krapus, česnakus, svogūnus ir pakepti dar apie 3 minutes.
  7. Įmaišyti lęšius ir išjungti kaitrą.
  8. Visą masę sudėti į cukinijas, susukti šoninės juosteles ir sudėti ant viršaus.
  9. Sudėti cukinijas atgal į kepimo indą ir dar kepti orkaitėje apie 5 minutes.

Skanaus!