Šokoladiniam filo tešlos pyragui reikės:

(22x30 cm skardai)

  • 1 pakelio filo tešlos (450 g)
  • 2 kiaušinių
  • 250 g cukraus
  • 200 g jogurto
  • 180 g pieno
  • 10 g kepimo miltelių
  • 1/2 arb. š. kepinių sodos
  • 240 g bekvapio aliejaus (saulėgrąžų, kukurūzų)
  • 200 g juodo šokolado

Sirupui:

  • 240 g vandens
  • 260 g cukraus
  • 100 g rudojo cukraus
  • 10 g nesaldintos kakavos

Gaminimas:

  1. Patepame aliejumi 22x30 cm skardą.
  2. Išimame iš pakuotės filo tešlą. Suvyniojame į ritinį ir supjaustome 2 cm storio riekelėmis. Išpurename rankomis, kad nebūtų sulipusių lakštų.
  3. Įjungiame orkaitę, nustatome temperatūrą 180 C.
  4. Sudedame supjaustytą filo tešlą į skardą ir džioviname orkaitėje nuolat pamaišydami, kol filo tešla sudžiūva. Atsargiai, kad nesudegtų.
  5. Ištraukiame ir paliekame atvėsti.
  6. Dubenyje sumaišome jogurtą, pieną, kepimo miltelius ir kepinių sodą.
  7. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi iki baltumo (plakame apie 5 minutes).
  8. Išlydome šokoladą su aliejumi mikrobangų krosnelėje.
  9. Į išplaktus kiaušinius supilame jogurto masę. Išmaišome.
  10. Supilame lydytą šokoladą.
  11. Galiausiai po truputį sudedame filo tešlą. Išmaišome, kol nelieka sausų filo tešlos gabaliukų.
  12. Sukrečiame tešlą į skardą.
  13. Kepame apie 40–50 minučių arba kol iškeps.
  14. Kol pyragas kepa, pasiruošiame sirupą.
  15. Nedideliame prikaistuvyje sumaišome visus ingredientus. Verdame apie 1–2 minutes nuo virimo pradžios. Paliekame atvėsti.
  16. Ištraukiame pyragą iš orkaitės ir paliekame 5 minutes pravėsti.
  17. Sulaistome pyragą sirupu ir paliekame įsigerti bei atvėsti.

Skanaus!