Marinuotus agurkus dievina kone kiekvienas, tačiau daugumai atrodo, kad namuose pasigaminti juos labai sudėtinga, kad tam reikia tonos daržovių, specialios įrangos ir viso laisvo savaitgalio. Tačiau viskas kur kas paprasčiau! Agurkus greitam naudojimui galima užmarinuoti labai paprastai: jeigu galite supjaustyti agurkus ir užvirti marinatą, vadinasi, ši užduotis jums įveikiama. Tereiks 30 minučių, o paskui parą palaukti.

Kaip laikyti ir patiekti marinuotus agurkėlius

Tokie agurkai šaldytuve gali stovėti iki mėnesio. Jeigu atsiranda keistas skonis, kvapas arba pastebite rūgimo požymių, geriausia būtų likusius išmesti.

Tokie agurkai yra puikus užkandis, kuriuo galima pasimėgauti tiesiai iš stiklainio! Taip pat jie puikiai tinka sumuštiniams ar salotoms pagardinti, dar juos galima patiekti kaip vieną iš ingredientų užkandžių lėkštėje.

Kaip pasigaminti marinuotus agurkus greitam naudojimui

Išeiga: du pusės litro stiklainiai

Ko jums reikės

Ingredientai:

  • 0,5 kilogramo mažų agurkų
  • 1 nedidelis saldus svogūnas
  • 1 stiklinė obuolių acto
  • 1 stiklinė vandens
  • 0,25 stiklinės smulkaus cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • Priemonės:
  • matavimo indai ir šaukštai
  • peilis
  • pjaustymo lenta
  • du uždaromi stiklainiai
Marinuoti agurkai

Kaip paruošti:

  1. Stiklainius išplaukite ir išsausinkite. Išplaukite du pusės litro stiklainius ir jų dangtelius. Padėkite, kad visiškai išdžiūtų, arba išsausinkite rankomis. Dar vienas variantas – leiskite, kad viską už jus padarytų indaplovė.
  2. Paruoškite agurkus ir svogūną. Nuplaukite ir nusausinkite agurkus. Supjaustykite juos maždaug pusės centimetro storio griežinėliais. Svogūną perpjaukite pusiau, paskui smulkiai supjaustykite taip pat griežinėliais. Agurkus ir svogūnus sumaišykite dubenyje.
  3. Agurkus ir svogūną sudėkite į paruoštus stiklainius. Daržoves sudėkite į stiklainius, palikdami iki jų viršaus kiek daugiau nei centimetrą. Sudėkite kaip įmanoma talpiau, tačiau daržovių nesutraiškykite.
  4. Paruoškite marinatą. Į nedidelį prikaistuvį supilkite vandenį, actą, druską, cukrų ir garstyčių sėklas. Ant didelės ugnies viską užvirkite. Pamaišykite, kad ištirptų druska ir cukrus. Užpilkite ant daržovių, kad marinatas jas apsemtų. Gali būti, kad marinato liks.
  5. Pašalinkite susidariusius oro burbuliukus. Stiklainiuose gali atsirasti oro burbuliukų. Kad juos pašalintumėte, švelniai stiklainį kelis kartus padunksnokite į stalviršį. Jeigu reikia, užpilkite daugiau marinato.
  6. Uždarykite dangtelius. Ant stiklainių uždėkite dangtelius ir sandariai juos uždarykite.
  7. Stiklainiams leiskite ataušti, paskui 24 valandoms padėkite į šaldytuvą. Leiskite stiklainiams ataušti kambario temperatūroje. Tada padėkite į šaldytuvą. Agurkai laikui bėgant įgaus vis geresnį skonį. Prieš valgydami išlaukite bent jau 24 valandas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)