Reikės:

  • 2 nemažų bulvių
  • 1 nemažos saldžiosios bulvės
  • 3 skiltelių česnako
  • 150 g brandinto čederio (arba 100 g fermetinio sūrio ir 50 g parmezano. Čederio skonis žymiai stipresnis nei fermentinio sūrio, todėl bus tikrai skaniau jį pamaišius su kitu sūriu)
  • 3 kiaušinių
  • pusės stiklinės pieno
  • tarkuoto muskato riešuto
  • 200 g smidrų
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų
  • 400 g sluokniuotos šaldytos tešlos

Gaminimas:

  1. Atšildyti tešlą.
  2. Bulves nuskusti, padalinti į kelias dalis ir virti pasūdytame vandenyje, kol jos taps minkštos. Taip pat kartu virti sudėti neluptas česnako skilteles.
  3. Kol verda bulvės, sutarkuoti sūrį ir išplakti kiaušinius.
  4. Nupjauti ar nulaužti sumedėjusias smidrų kotelių dalis. Bulvėms bebaigiant virti į tą patį puodą, kotais į apačią sudėti smidrus ir pavirti kartu apie 3 minutes. Būtų puiku, jei smidrų žiedynai būtų virš vandens, kadangi jiems užtenka tik garų nuo verdančio vandens, kad suminkštėtų.
  5. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
  6. Truputį pašildyti pieną. Išvirusias, dar karštas bulves ir nuluptas česnako skilteles sutrinti su bulvių trintuve. Kartu supilti pieną, suberti 1/3 šaukštelio tarkuoto muskato, pagal skonį berti pipirų, sudėti tarkuotą sūrį. Jei trūksta – įdėti druskos.
  7. Į bulvių masę supilti plaktus kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
  8. Nemažą kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Ant viršaus iškloti tešlą (dugną ir kraštus). Supilti bulvinį įdarą ir ant viršaus išdėlioti smidrus (vieną šalia kito ar ratu, priklausomai nuo naudojamos formos).
  9. Tešlos kraštelius lengvai aptepti pienu, kad gražiau apskrustų. Dėl to paties galima visą kišo viršų aptepti ir plaktu kiaušiniu, tačiau tai nėra būtina.
  10. Kepti orkaitėje apie 25 minutes. Iškepus paaušinti 10–15 minučių.
  11. Labai skanu su lengvomis salotomis šalia. Valgyti galima tiek karštą, tiek šaltą.