Kasmet daugybė Lietuvos gyventojų miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Kartu su judėjimo trūkumu, prasta mityba – vienas iš pagrindinių veiksnių, nulemiančių šią liūdną statistiką. Todėl visavertė ir subalansuota mityba – nepaprastai svarbus daugybės mirtinų ligų prevencijos aspektas.

Paskatinti suvartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdų, ankštinių kultūrų ir kitų žmogaus sveikatai būtinų augalinių produktų siekia kampanija „AuGalingas pirmadienis“, kuri su DELFI Maistas skaitytojais kiekvieną pirmadienį dalinsis vegetariškų patiekalų receptais.

Porų sriuba su makaronais

Reikės:

  • didelio poro
  • tahinio pastos
  • pipirų
  • augalinės grietinėlės ar pieno
  • daržovių sultinio kubelio
  • kario prieskonių
  • ryžių makaronų
  • rūkyto tofu (galima pakeisti pievagrybiais)

Eiga:

  1. Gabalėliais supjaustytus porus virkite su sultinio kubeliu ir kario prieskoniais.
  2. Kol porai verda, gabaliukais supjaustykite tofu ar pievagrybius ir apkepkite kartu su kario prieskoniais.
  3. Kai viskas beveik išvirę ir paskrudę, sumeskite į porus tofu, ryžių makaronus, šaukštą tahinio pastos ir įpilkite augalinės grietinėlės ar pieno. Pavirkite dar 2–3 minutes, įdėkite pipirų ir druskos pagal skonį.

Skanaus!

Receptu pasidalijo tinklaraštis „Magic mushrooms“.