Ledai taip pat labai skanūs dar nė nespėję gerai sušalti. Čia užuomina tiems, kas turi mažai kantrybės.

Reikės:

  • 500 ml plakamosios grietinėlės (bent 35 % riebumo)
  • 397 g saldaus kondensuoto pieno
  • 450 g šviežių arba atitirpdytų braškių
  • 250 g šviežių arba šaldytų mėlynių

Gaminimas:

  1. Jei naudosite šaldytas braškes, tuomet jas atitirpdykite ir nuvarvinkite skystį.
  2. Į didelį indą supilame grietinėlę ir kondensuotą pieną. Plakame elektriniu plaktuvu, kol masė sutirštėja. Tik neperplakite grietinėlės, kad nesušoktų į gabalėlius. Išplakta grietinėlė turi nekristi nuo plaktuvo šluotelių, tad plakimo pabaigoje vis patikrinkite grietinėlės standumą.
  3. Braškes sutriname elektriniu trintuvu arba šakute.
  4. Su šaukštu į grietinėlės masę lėtai įmaišome 2/3 mėlynių (jei naudojate šaldytas mėlynes, jų atitirpdyti nereikia) ir braškių tyrę. Masę supilame į formeles, kuriose šaldysite ledus. Ant viršaus užbarstome likusias mėlynes, galite jas truputį įspausti į ledus. Ledus dedame į šaldiklį ir šaldome pernakt. Galite ledų skanauti ir po 3–4 val., tik tuomet jie bus dar truputį minkšti, bet irgi labai skanūs.

Pastabos. Ledus galite šaldyti ir vienoje, didelėje formoje. Braškių tyrę galite tik vos vos sumaišyti su grietinėlės mase, tuomet gausite gražias braškių tyrės linijas, kai ledai sustings. Vietoje mėlynių galite naudoti bet kurias kitas mėgstamas uogas.