Taip, iš pradžių skamba keistai, tačiau kepimo metu arbūzo saldumas karamelizuojasi ir suteikia jam subtilų dūmų skonį. Kartu su saldžiais ir aštriais prieskoniais ant grotelių keptas arbūzas gali tapti intriguojančiu garnyru ar stebinančiu desertu, rašo thekitchn.com.

Kepti ant grotelių skirtą arbūzą reikia supjaustyti trikampiais. Žievelės nenupjaukite, priešingu atveju arbūzo minkštimas, suspaustas grotelėse ir vartomas, paprasčiausiai subyrės gabalais. Nedidelio arbūzo (apie du kilogramus) visiškai pakaks pasivaišinti keturiems–šešiems asmenims.

Saldūs ir aštrūs prieskoniai

Jeigu norite, kad ant arbūzo liktų gražios skrudinimo žymės, teks įtrinti jį kažkuo saldžiu. Pavyzdžiui, sumaišykite cukrų, druską, šiek tiek žaliųjų citrinų žievelės ir raudonųjų pipirų dribsnių, ir visu tuo apibarstykite arbūzą prieš kepimą ir po jo. Taip pat galima derinti jums patinkančius prieskonius. Rudasis cukrus, žaliosios citrinos ir kmynai – dar vienas įdomus variantas.

Kaip patiekti ant grotelių keptą arbūzą

Apkeptas arbūzas gali tobulai atlikti garnyro vaidmenį. Taip pat galite jį supjaustyti, apibarstyti smulkintu fetos sūriu ir mėtomis ir patiekti prie graikiško jogurto mirkymui. Ant grotelių keptas arbūzas gali būti ir kaip atskiras desertas, patiektas, pavyzdžiui, su ledais.

Kaip ant grotelių iškepti arbūzą

Išeiga: šešios porcijos

Ko jums reikės

Ingredientai:

  • norimo dydžio arbūzas (1,5–2 kilogramų)
  • ketvirtis stiklinės smulkaus cukraus
  • vienas valgomasis šaukštas smulkiai tarkuotos žaliųjų citrinų žievės (1–2 žaliųjų citrinų)
  • pusė arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių

Priemonės:

  • peilis
  • pjaustymo lenta
  • matavimo indas ir šaukštai
  • kepsninė
  • žnyplės

Kaip paruošti:

1. Įkaitinkite kepsninę. Iki aukštos temperatūros įkaitinkite dujinę ar medžio anglių kepsninę.
2. Supjaustykite arbūzą. Nupjaukite arbūzo galus. Pastatykite arbūzą ant vieno iš nupjautų galų, perpjaukite pusiau, tada puses – dar kartą pusiau. Arbūzo ketvirčius supjaustykite kiek storesnėmis nei centimetro dydžio riekelėmis.
3. Pagardinkite arbūzą prieskoniais. Nedideliame dubenyje sumaišykite cukrų, žaliųjų citrinų žieveles ir raudonųjų pipirų dribsnius. Apibarstykite arbūzą prieskoniais iš abiejų pusių, paskui prieskonius įtrinkite, kad pasidengtų tolygiai.
4. Kepkite arbūzą ant grotelių. Kai kepsninė gerai įkas, sudėkite arbūzo riekeles vienu sluoksniu ir kepkite tol, kol vaisius gerai sušils ir atsiras grotelių žymės. Kitaip tariant, abi puses po dvi–tris minutes.
5. Patiekite. Galite pateikti keptą arbūzą vieną, apibarstytą fetos sūriu ar su graikišku jogurtu. Taip pat jį galima valgyti kaip desertą su ledais.

Laikymas: ant grotelių keptą arbūzą geriausia suvalgyti iškart.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)