Reikės:

  • 400 ml graikiško jogurto
  • 50 ml agavų sirupo
  • 1/2 a. š. vanilės ekstrakto
  • 1/4 a. š. citrinų sulčių
  • žiupsnio jūros druskos
  • braškių
  • juodųjų serbentų
  • kitų uogų: aviečių, žemuogių
  • galima dėti granolos arba riešutų

Papuošimui: vyšnių, burnočio sėklų


Gaminimas:

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
Dideliame dubenyje sumaišome jogurtą su agavų sirupu, vanile, citrinų sultimis ir druska. Gerai išmaišome, supilame į kepimo popieriumi patiestą formą ir išlyginame paviršių.
Dėliojame smulkintas braškes, serbentus, kitas uogas. Papuošiame burnočių sėklomis, jeigu norite, dar dėkite granolos, smulkintų riešutų.
Dedame į šaldiklį 2–3 valandoms. Supjaustome gabalėliais ir patiekiame.

Pastabos. Galima daryti plonesnį jogurto sluoksnį, tada padas bus traškesnis ir greičiau sustings.

Kambario temperatūroje ilgai nelaikykite, nes batonėliai greitai pradės tirpti.

Šaldytas jogurtas man patinka labiau nei ledai, nes jaučiu, kad valgau sveikiau. Jis pakankamai riebus, tad nesijaučia, kad valgytum tiesiog šerbetą. Na, o su uogomis galima eksperimentuoti, ir kiekvieną kartą išgauti vis kitokį vaizdą ir, žinoma, skonį.