„Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, populiarėja gurmė, lėto maisto kultūra, vis daugiau dėmesio skiriama produktų kilmei, gamybos procesui, ekologiškumui. Tai, ką sukūrėme šioje erdvėje, yra kokybiškos, įvairios, sveikos ir spalvingos mitybos manifestas“, – teigė „Panoramos“ vadovė Birutė Kalanovaitė.

Šią savaitę vykusioje atidarymo šventėje susirinko per 300 svečių. Be garsių verslininkų, vyno ir šampano ekspertų, sostinės restoranų šefų, maisto tinklaraštininkų, buvo ir tokių, kurie ne tik džiaugėsi išskirtine vieta, bet ir nevengė ją sukritikuoti.

Reikia pripažinti, kad nišinės, ekologiškos, išskirtinės kokybės prekės čia kainuoja gerokai brangiau nei įprastame prekybos centre.

Viena moteris, smalsaujanti naujos erdvės atidaryme, pasiūlė nueiti į priešais esantį prekybos centrą „Rimi“ ir nužvelgti, kokios kainos yra panašių ekologiškų produktų.

Užsukome pasidomėti ir palyginti, kai kurių ekologiškų produktų kainas tinkliniame prekybos centre „Rimi“ ir „Gourmet Panorama“.

Ekologiškos citrinos gastronomijos namuose kainuoja 7 eurus už kilogramą, o „Rimi“ – 3,98 euro, ekologiški kiviai – 10 eurų už kilogramą, įprastame prekybos centre – 5,98 euro, ekologiški bananai – nuo 5 iki 7,50 euro, o kitur – 1,99 euro. Kitų daržovių kainos santykis parduotuvėse yra panašus.

Nepaisant itin didelių kainų, parduotuvėje seilę priverčia tįsti iš viso pasaulio atrinkti gurmaniški delikatesai. Naujų skonių paletę atveria ir ispaniški kumpiai, prancūziški sūriai, egzotiški vaisiai, ekologiškos jūrų gėrybės ar itališki aliejai ir actai.

Gourmet Panorama

Štai už 25 metų senumo tradicinį balzaminį modenos acto 100 ml buteliuką, teks savo piniginę paploninti net 99,95 euro. Smulkintų ančių kepenėlių 400 gramų indelis kainuoja – 31,95 euro. Kilogramas raudonojo ešerio filė – 38 eurai, menkės filė – 37 eurai, ėrienos nugarinė – 45 eurai. Tad tokius išskirtinius produktus gali įpirkti tikrai ne kiekvienas.

„Na ką, atsidarė dar viena parduotuvė turtuoliams“, – į atidarymą atvykusi Violeta sakė DELFI Maistui.

Tačiau kita gurmė vietos lankytoja Erika džiaugėsi, kad gastronomijos namuose esančios vienos kepyklėlės produkciją po 21 val. galima įsigyti su 50 procentų nuolaida.

Gourmet Panorama

„Taip, viskas labai brangu, bet džiaugiuosi, kad galiu užsukti į kepyklėlę, kur likus valandai iki parduotuvės užsidarymo, galiu įsigyti duonos ir bandelių perpus pigiau“, – kalbėjo Erika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1203)