13
Kitas

Citrininis krapų padažas

Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas dalijasi padažų receptais, kurie keptiems patiekalams suteiks naujų skonių.

„Jeigu iškylose visada ruošiate tuos pačius kepsnius, tikėtina, kad įsibėgėjus vasarai viskas pabos net tik jums patiems – nebenustebinsite ir savo artimųjų. Idėjų grilio patiekalams paskaninti ir paįvairinti toli ieškoti nereikia, nes kartais mėgstamam patiekalui užteks pasigaminti kelis skirtingus padažus ir ant laužo iškeptas mėsos ar žuvies kepsnys atsiskleis naujais skoniais“, – sako Aidas Poleninas.

Ekspertas dalijasi skirtingais padažų receptais ir patarimais, koks padažas labiausiai tinka mėsos patiekalams, žuviai ir net keptoms daržovėms paskaninti. Vis dėlto pašnekovas primena, kad keptus grilio patiekalus skaninant padažu svarbu, kad jis nebūtų dominuojantis, todėl padažo daug nereikia. „Valgyti turėtume pagrindinį patiekalą su pažadu, o ne padažą su patiekalu. Jeigu kepsnį paskandinsite padaže, kad ir koks lengvas jis bus, skoniu mėgautis bus sunku“, – sako jis.

Chimichurri padažas

Pasak A. Polenino, šis padažas idealiai tiks prie mėsos patiekalų. Grilio patiekalai su prieskoniniu žolelių padažu – chimichurri – leis atrasti naujų skonių.

Šiam padažui paruošti reikės:

  • 1 stiklinės skintų šviežių petražolių
  • ¼ stiklinės skintos šviežios kalendros
  • pusės svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • pusės puodelio alyvuogių aliejaus
  • 1/3 stiklinės raudonojo vyno acto
  • ¾ arbatinio šaukštelio smulkintų raudonųjų pipirų
  • pusės arbatinio šaukštelio kumino
  • pusės arbatinio šaukštelio druskos

Gaminimas:

Į maisto smulkintuvą sudėkite petražolių ir kalendros lapelius su koteliais, česnaką, svogūną, supilkite vyno actą ir viską susmulkinkite. Įpusėjus smulkinimui supilkite alyvuogių aliejų ir prieskonius – kuminą, druską ir raudonųjų pipirų. Viską sumalkite iki vientisos masės. Štai ir viskas, belieka tik pagardinti mėgstamos rūšies mėsos patiekalą šiuo aromatingu padažu.

13
Kitas

Citrininis krapų padažas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją