Ispanijoje „Magdalenas“ valgo būtent pusryčiams, dažniausiai vėlyviems ~9–10 val., kadangi Ispanijoje dauguma darbus pradeda panašiu metu arba prieš darbą apsilanko vietinėje kavinukėje pasimėgauti geros kavos puodeliu su gardžiomis „Magdalenomis“ ar skrebučiu. Ispanai labai mėgsta keksiukus mirkyti į kavą (dažniausiai į kavą su pienu, isp. cafe con leche). Jie taip daro ne tik su keksiukais, bet ir su kitais įvairiais sausainiais ar biskvitais. Tokiu keksiuko ir kavos ritualu labai smagu pradėti dieną, tad siūlau išbandyti ir jums!

18 keksiukų reikės:

  • 325 g miltų
  • 4 kiaušinių
  • 230 g cukraus
  • 200 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 100 ml pieno
  • 1,5 arb. š. vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
  • 1,5 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/3 arb. š. druskos
  • 2 valg. š. cukraus (keksiukams apibarstyti)

Gaminimas:

  1. Kiaušinius ir cukrų išplakame elektriniu plaktuvu, kol gauname balsvą masę (plakame ~5 min). Po to supilame aliejų, vėl išplakame, tada supilame pieną, vanilės ekstraktą ir vėl išplakame.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
  3. Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais. Miltų mišinį pamažu beriame į tešlą ir plakame plaktuvu, kol gauname vientisą masę, be gumulėlių.
  4. Keksiukų kepimo formoje išdėliojame keksiukų popierėlius ir juos pripildome maždaug ¾ tešlos. Kiekvienos „Magdalenos“ vidurį apibarstome cukrumi. Keksiukus kepame įkaitintoje orkaitėje ~18–20 min., kol šie gražiai paruduoja, po to išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Iš visos tešlos turėtumėte gauti apie 18 „Magdalenų“.

Skanaus!