Nuo birželio 11 d. kasdien projekto tinklapyje yra pristatomas geriausių šalies restoranų 2018 m. reitingas pradedant nuo 30 vietos, o birželio 28 d. specialaus renginio metu Vilniuje paaiškės aukščiausiais balais šiemet įvertinti Lietuvos restoranai.

Tokie restoranų vertinimai ir apdovanojimai vyksta pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva jau trečius metus iš eilės – nebe išimtis. Ta proga prieš trejus metus buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra per 100 šiame projekte balsuojančių maisto industrijos profesionalų.

DELFI Maistas pristato pirmąjį šalies geriausių restoranų penketuką.

30 vieta. VELVETTI (Druskininkai)

Restoranas „Velvetti“

Šefai – Snieguolė Žižienė ir Remigijus Žižys
Vadovai – Snieguolė Žižienė ir Remigijus Žižys
Virtuvės tipas – šeimos restoranas
Vidutinė patiekalų kaina: 15 Eur (karšto), 6 Eur (šalto)
Terasa yra

Pernai „Velvetti“ pirmą kartą pateko į trisdešimtuką ir buvo pirmasis restoranas Druskininkuose, gavęs tokį įvertinimą. Šiais metais projekte balsuojantys Gero maisto akademijos nariai patvirtino – taip, Druskininkuose iki šiol tai yra geriausia vieta pavalgyti.

Restoranas „Velvetti“

Tai yra šeimos – Snieguolės ir Remigijus Žižių – restoranas. Šeimininkė sukasi virtuvėje ruošdama žuvies patiekalus, šaltus užkandžius ir desertus, o Remigijaus „arkliukas“ – mėsos ruošimas, krosnyje keptų patiekalų kūrimas ir gėrimų meniu. Jiems padeda trys virėjai.

29 vieta, SOFA DE PANCHO (Vilnius, Nida)

Restoranas „Sofa de Pancho“

Šefas – Vitalis Čižauskas
Vadovė – Diana Puškoriūtė-Bartkuvienė
Virtuvės tipas – įkvėpta Meksikos
Vidutinė patiekalų kaina: 15 Eur (karšto), 7 Eur (užkandžių)

Meksikietiška virtuvė sukuria tam tikrus lūkesčius, kuriuos „Sofa de Pancho“ septintus metus iš eilės sugeba pateisinti ir kartu nesikartoti. Neabejotinai tai yra geriausias meksikietiško maisto restoranas Lietuvoje.

Restoranas „Sofa de Pancho“

Pernai vasaros kelių savaičių „Sofa de Pancho“ iškėlimo į Nidą eksperimentas šiemet virto labai rimtu projektu. Dar šią savaitę yra atidaromas 40 vietų „Sofa de Pancho“ restoranas pamaryje (šalia „Gintaro galerijos“).

28 vieta. EL MERCADO (Vilnius)

Restoranas „El Mercado“

Virtuvės šefas – Martynas Maciulevičius
Restorano vadovė – Vija Zanevė
Virtuvės tipas – ispanų virtuvė
Vidutinė patiekalų kaina: 25 Eur (karšto), 10 Eur (šalto)
Terasa yra

Tai yra pirmas restoranas šių metų geriausiųjų trisdešimtuke, kuris duris atvėrė mažiau nei prieš metus ir jau turi tokį svarbų įvertinimą iš beveik 100 Gero maisto akademijos narių. „El Mercado“ meniu telpa visa, kas geriausia ispanų virtuvėje.

Restoranas „El Mercado“

Nedaug yra restoranų Vilniuje, kuriuose galima rasti kelias visiškai skirtingas aplinkas po vienu stogu. Pirmajame aukšte – industrinio turgaus stilistikos erdvė, kurioje veikia ispaniškų tapas gastrobaras, vyno ir gurmaniškų produktų parduotuvėlė. Antrajame patenkama į pajūrio stiliaus restorano erdvę su specialia žaidimų zona mažiesiems lankytojams. O lauke visai neseniai atsidarė itin erdvi ir nuo gatvės uždara terasa.

27 vieta. MEAT (Vilnius, Nida)

Restoranas „Meat“

Šefas – Artūras Butkūnas
Vadovas – Liutauras Čeprackas
Virtuvės tipas – ugnies maisto restoranas
Vidutinė patiekalų kaina: 20 Eur (karšto), 8 Eur (šalto)
Terasa yra

„Meat“ derina kelis dalykus – jo meniu įtiks akylesniems ir išrankesniems, tačiau kartu jis yra ir sotus. Išeisi ne paragavęs, o gerai pavalgęs. Kitas išskirtinumas – restorane yra didžiausia brandinimo kamera Baltijos šalyse, kuri leidžia vykti mėsos skonių evoliucijai.

Restoranas „Meat“

„Meat“ iš mėsos restorano išaugo į ugnies patiekalų restoraną. Tiek mėsos mėgėjai, tiek žuvies ir netgi vegetarai ten jau atrado savo favoritus. Tad nors apie restorano mėsainius ir didkepsnius kalbos sklinda nuo pat atidarymo 2015 m., šio restorano meniu pastaruoju metu tapo kur kas demokratiškesnis, prieinamesnis (subalansuotos kainos) ir šeimyniškesnis (atsirado vaikiškas pusryčių meniu). Kita naujiena – iš pajūrio „Meat“ atkeliavę vėlyvieji pusryčiai: „Mūsų vėlyvieji pusryčiai yra kiaušinių disneilendas“, – trumpai bruncho valgiaraštį pristato šefas Liutauras Čeprackas.

26 vieta. PALANGA (Palanga)

Restoranas „Palanga“

Šefas – Raimundas Dambrauskas
Virtuvės tipas – pasaulio virtuvė
Vidutinė patiekalų kaina: 30 Eur (karšto), 18 Eur (šalto)
Terasa yra

Ir šiemet šis restoranas yra pripažintas geriausiu Palangoje ir vienu tarp 30 geriausių Lietuvoje. O didžiausia šių metų „Palangos“ naujiena – šefas Raimundas Dambrauskas liko vadovauti virtuvėje vienas (jo kolega Ernestas Viršilas, priėmęs „Bizarre“ pasiūlymą, dar žiemą išvyko darbuotis į Vilnių).

Restoranas „Palanga“

Kalbant apie restorano išskirtinumą, pirmiausia – tai istorija, paženklinta neįtikėtinu klientų lojalumu. Neretai į šią vietą sugrįžta svečiai, kurie prieš 15 metų dar buvo vaikai: dabar jie čia lankosi jau su savo atžalomis. Kai kurie jų užsisako tai, ką valgė čia vaikystėje, ir virtuvė jiems tai pagamina. Tarp svečių pamėgtų patiekalų yra sicilietiška žuvienė, antienos sriuba su baravykais, aštuonkojis, taip pat legendinis tiramisu.

Pilnus restoranų pristatymus, šefų interviu ir meniu aktualijas rasite projekto „30 geriausių restoranų“ puslapyje www.30geriausiu.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)