Salotos tinka ir prie grilio patiekalų, pavyzdžiui, prie ant grotelių keptų krevečių, ar kaip atskiras užkandis. Išbandykite!
Bolivinės balandos salotos su braškėmis ir varške
Reikės:
- 50 g bolivinės balandos
- 200 g birios, liesos varškės
- nedidelės saujos prinokusių braškių
- kelių šakelių šviežio baziliko
- 40 g gražgarsčių
- 60 g špinatų
- 20 g burokėlių lapų
- 1 šaukšto migdolų riekučių
- 1 šaukšto graikinių riešutų
- žiupsnelio burokėlių arba kinrožių daigų
Padažui:
- 1 šaukšto ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto balzamiko acto
- 1 šaukšto apelsino sulčių
- šiek tiek tarkuotos apelsinos žievelės
- 1 skiltelės česnako
- šiek tiek druskos ir pipirų
Gaminimas:
- Į pasūdytą verdantį vandenį suberiame bolivinę balandą ir verdame apie 5 minutes, kol išlenda balta uodegėlė. Tuomet nupilame vandenį ir paliekame atvėsti.
- Atskirame inde sumaišome visus padažo ingredientus. Suberiame smulkintą česnako skiltelę ir tarkuotą apelsino žievelę (netarkuojame baltos žievelės dalies, nes ji karti). Viską labai gerai išmaišome.
- Į lėkštę dedame bolivinę balandą, ant viršaus sukrauname salotas, braškes, smulkintą baziliką, ketvirčiais pjaustytas braškes, varškę.
- Salotas apšlakstome padažu ir papuošiame smulkintais graikiniais riešutais, migdolų riekutėmis bei burokėlių arba kinrožių daigais.