Išrankėjant visuomenei, atsiranda vis daugiau įdomių restoranų, kurie kuria ypatingą atmosferą ir stengiasi klientą sudominti ne tik skaniu maistu, bet ir nauja patirtimi, rašoma atsiųstame pranešime.

Ypatinga atmosfera

Galbūt dėl didelio restoranų pasirinkimo, o galbūt ir dėl to, kad visuomet ieškome, kaip nustebinti mylimą žmogų, restoraną renkamės pagal tai, kaip jis atrodo ir ar vakarieniaujant galėsime pasigrožėti išskirtine aplinka. Dėl to ant pastatų stogų įrengti restoranai ir netradicinio interjero kavinės gali atrodyti patraukliau už standartinį, baltomis staltiesėmis puoštą restoraną.

Vakarienė šiltnamyje, gurmaniškas maistas turguje, viduramžiški pietūs pilyje, restoranas laive, jaukios terasos parkuose ir siaurose senamiesčio gatvelėse – šiandien norime vakarieniauti ne tik skaniai, bet ir gražiai.

Projektas „Dine in the Dark“

Vakarienė kitaip

Vis dėlto išlieka tų, kurie maistui visuomet duoda pirmąją vietą, tačiau vakarienės metu nori ragauti maistą įdomiai ir neįprastai. Todėl jie renkasi degustacines vakarienes, kurių metu ragaujami dar nematyti ir neskanauti deriniai. Taip pat tiems, kurie vaikosi kitokių vakarienės formatų, tinka maisto festivaliai ar turai. Maistas ragaujamas vis skirtingoje vietoje, tyrinėjamas skirtingų šefų braižas ir apie maisto kultūrą galima sužinoti daugiau.

Ieškantys dar didesnių pojūčių išbando vakarienę visiškoje tamsoje. Tikras iššūkis skonio receptoriams ir netradicinis vakaras, norintiems kažko neįprasto. Projekto „Dine in the Dark“ atstovai teigia, kad valgymo tamsoje patirtis – lyg žaidimas, nes valgantysis bando suprasti ne tik tai, ką valgo, bet ir stengiasi susigaudyti aplinkoje, kai jį supa aklina tamsa.

Nauji potyriai, kurie palieka maistą šešėlyje

Skanus maistas ir nauja patirtis tampa vis labiau suderinama. Romantika, gražūs vaizdai ir visiškas „nestandartas“ – vakarienė 50 metrų aukštyje. Pasaulinis projektas „Dinner in the Sky“ kiekvienais metais atkeliauja į Vilnių ir stebina netradicine gurmaniška patirtimi. Pakilus virš senamiesčio stogų su milžinišku keltuvu, maistas lieka tik gardi detalė, o atmintyje išlieka gražūs vaizdai.

Gurmaniškas spektaklis „Shitty Dinner“

Kitas, naujas ir provokuojantis projektas, kuris tik 2018 metų pavasarį buvo pristatytas Lietuvoje – gurmaniškas spektaklis „Shitty Dinner“. Vakarienės metu atėjusieji pavakarieniauti tampa interaktyvaus spektaklio dalimi. Gurmaniško vakaro metu aktoriai įkūnija tragišką, nesusipratimų kupiną aptarnavimą. Vakarieniaudami žmonės ragauja šefo patiekalų ir stebi juodojo humoro komediją, kuri vyksta visai čia pat, prie pat jų staliuko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)