Vėlyvųjų pusryčių receptas labai patiks saldumynų mėgėjams ir smaguriams. Tai juodojo šokolado pyragas su greitai paruošiamais ledais. O lauke šefas siūlo išsikepti brandintos jautienos kepsnį su žaliuoju padažu ir daržovėmis.

Juodojo šokolado pyragas su greitai paruošiamais ledais

Pyragui reikės:

  • 40 g juodojo šokolado
  • 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus su citrina
  • 80 g rudojo cukraus
  • 25 g natūralių kakavos miltelių
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 60 g greito paruošimo sorgų košės
  • 2 g kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

Ledams reikės:

  • 2 bananų
  • 2 valg. š. greito paruošimo sorgų košės
  • 1 stiklinės kokosų pieno
  • 1 valg. š. žemės riešutų sviesto

Gaminimas:

  1. Ant puode įkaitinto vandens uždėti karščiui atsparų indą ir į jį sudėti juodąjį šokoladą, rudąjį cukrų, kakavos miltelius ir alyvuogių aliejų. Iš lėto kaitinti ir išmaišyti iki vientisos masės.
  2. Tada nuimti nuo puodo su vandeniu ir į masę įmušti po vieną kiaušinį bei išmaišyti.
  3. Į kitą indą suberti birius produktus – greito paruošimo sorgų košę, kepimo miltelius ir druską.
  4. Išmaišyti ir suberti į šokolado masę ir gerai permaišyti.
  5. Tada sudėti masę į kepimui skirtus indelius ir kepti apie 20 minučių iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  6. Nulupti bananus, supjaustyti nedideliais gabalėliais, sudėti į šaldymo indelį ir padėti į šaldymo kamerą. Į maišymui skirtą indą suberti greito paruošimo sorgų košę, užpilti kokosų pienu, išmaišyti ir palikti išbrinkti.
  7. Į smulkintuvą sudėti šaldytus bananų gabalėlius, kokoso piene išbrinkusią sorgų košę ir žemės riešutų sviestą bei viską gerai susmulkinti.
  8. Pyragui iškepus, šiek tiek palaukti, kol jis atvės, šalia ar ant jo dėti paruoštus ledus ir pabarstyti skrudintais žemės riešutais.

Brandinta jautienos sprandinė su žaliuoju padažu ir daržovėmis


Reikės:

  • 600 g brandintos jautienos sprandinės
  • 50 g alyvuogių aliejaus
  • 50 g šviežios kalendros
  • 100 g šviežių petražolių
  • 2–3 skiltelių šviežio česnako
  • 0,5 žaliosios citrinos
  • 4–6 vnt. japoniškų baklažanų
  • 1–2 vnt. raudonosios saldžiosios paprikos
  • 1–2 vnt. geltonosios saldžiosios paprikos
  • 1–2 vnt. cukinijos
  • kelių šlakelių baltojo balzaminio acto
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio pipirų

Gaminimas:

  1. Susmulkinti kalendrą, petražoles, česnaką, sudėti į trinti skirtą indą, įspausti pusę žaliosios citrinos ir šiek tiek patrinti. Tada įpilti aliejaus, įberti druskos ir viską sutrinti iki vientisos masės.
  2. Jautienos sprandinę pabarstyti šviežiai maltais pipirais, druska, užpilti keletą šlakelių alyvuogių aliejaus ir palikti keletui minučių pasimarinauoti.
  3. Japonišką baklažaną, saldžiąsias paprikas ir cukiniją švariai nuvalyti, stambiai supjaustyti ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi.
  4. Mėsą kepti iki 200°C laipsnių įkaitintame grilyje. Kiekvieną jautienos pusę apkepti po 2–3 minutes, nuimti nuo grilio ir palikti 5 minutes „pailsėti“.
  5. Tada ant grilio pakepti daržoves, o iškepusias – pabarstyti druska, pipirais ir pašlakstyti baltuoju balzaminiu actu.
  6. Keptą jautienos sprandinę patiekti su žaliuoju padažu ir grilintomis daržovėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją