„Kiekvieną vasarą su draugų kompanija gaminame burgerius. Man labai patinka visas gaminimo procesas, tad dažniausiai aš būnu „šefas“, – atsiųstame pranešime pasakoja P. Ratkevičius. – Norint burgerį pasigaminti sveiką, reikia didesnio mėsos paplotėlio. Visa matematika yra paprasta – jei mėsos paplotėlis bus 130–150 g, pavalgyti tikrai užteks vieno burgerio, o tai reiškia, kad reikės tik vienos bandelės.“

Taip pat treneris atkreipia dėmesį į šalia naudojamus padažus. „Majonezą ar kitus majonezo pagrindo padažus pakeiskite garstyčiomis, pomidorų pasta ar jogurto pagrindo sveikais, bet ne ką mažiau skaniais padažais. Įprastame burgeryje didžiausios kalorijos yra bandelėje ir padažuose, tad pasigaminę burgerį su didesniu mėsos paplotėliu ir mažiau riebiais padažais, gausite sąlyginai sveiką patiekalą“, – kalba jis.

Asmeninis fitneso treneris Paulius Ratkevičius

Pašnekovas pataria negailėti ir daržovių, tam puikiai tiks salotų lapai, pomidorai, svogūnai ir marinuoti agurkai. O mėsą rinkitės pusiau riebią – tai gali būti kiaulienos ir jautienos miksas arba liesa malta jautiena, pagardinta mėgstamais prieskoniais.

Norintiems išlaikyti dailias kūno formas treneris pataria stebėti, ką valgote. „Net iki šių dienų daugelis mūsų šašlykus ir kepsnius, kurie dažnu atveju būna kiaulienos sprandinė, marinuoja majonezo padaže, o patiekalui iškepus, valgo jį su duona ir gausiu padažo kiekiu. Tačiau kepiniams puikiai tinka ir kiaulienos kumpis, kuris yra mažiau kaloringas už sprandinę, marinuotas acte su įvairiais priedais. Skonis bus išties nuostabus, o valgydami šį patiekalą su keptomis daržovėmis ant iešmo ne tik išlaikysite, bet ir pagerinsite savo kūno formas. Skanauti galite su pomidorų padažu, kurį pats asmeniškai labai mėgstu prie įvairių kepinių, tačiau renkantis padažą parduotuvėje rekomenduoju atkreipti dėmesį, kad jame būtų kuo mažiau cukraus“, – kalba P. Ratkevičius.

Treneris dalijasi savo mėgstamo patiekalo, kepto ant žarijų, receptu.

Vištienos šašlykai

Reikės:

  • 500 g vištienos filė
  • arbatinio šaukštelio medaus
  • 3 šaukštų sojos padažo
  • 1 česnako skiltelės
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 raudonojo svogūno galvos
  • 1 pasirinktos spalvos paprikos
  • 1 cukinijos

Gaminimas:

  1. Mėsą supjaustykite šašlyko dydžio gabalėliais, sumaišykite su medumi, aliejumi ir sojos padažu.
  2. Įdėkite smulkiai pjaustytą česnaką, kubeliais pjaustytą papriką, taip pat griežinėliais pjaustytą cukiniją ir viską gerai išmaišykite.
  3. Kai jau turite paruoštą šašlyką, į 4 lygias dalis supjaustykite svogūną ir atsargiai įstumkite į visą dubens turinį, kad jie marinuotųsi, tačiau neiširtų, nes svogūnai bus maunami ant iešmo. Marinuokite 2–24 val.
  4. Ant iešmo verkite vištieną maišydami su daržovėmis, pagal skonį. Kepkite ant žarijų.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)