Jo pagrindas buvo padalintas į tris dalis ir kiekviena jų uždėta ant auksinio padėklo.

Prie nuotraukos buvo prierašas: „Vestuvių tortas, patiektas priėmimo metu. Jį sukūrė Claire Ptak. Jis pagamintas su šeivamedžių sirupu, paruoštu iš karalienės rezidencijoje Sandringame auginamų šeivamedžių, taip pat lengvo biskvito, specialiai iškepto karališkajai porai. Įdaras pagamintas iš Amalfio citrinų varškės, visus elementus sujungia šeivamedžių sviestinis kremas. Tortas dekoruotas šveicarišku morenginiu kremu ir 150 gyvų gėlių, daugiausia sezoninių ir užaugusių Didžiojoje Britanijoje, tarp jų bijūnai ir rožės.“

Karališkieji kepėjai sekmadienį, gegužės 20 dieną, atskleidė, kad atsisakė tradicijos kepti kelių aukštų vestuvinį tortą. C. Ptak, pagaminusi kulinarinį pagrindą, sakė, kad sluoksniuotas citrinų ir šeivamedžių tortas – iš trijų skirtingų dydžių dalių. Galutinis torto dizainas buvo atskleistas tik vestuvių dieną, jį kuriant prisidėjo ir patys jaunavedžiai.

Virtuvės šefė, kuriai priklauso „Violet Bakery“ Rytų Londone, su šešiais savo kepėjų komandos nariais didelėse Bakingamo rūmų virtuvėse darbavosi penkias dienas.

„Jums teks palaukti ir galėsite tai pamatyti tik vestuvių dieną. Tai mūsų sukurta instaliacija. Tai paskutinis dalykas, kurį atskleisime. Tai nėra tradicinis išdėstymas. Tai nedidelis nukrypimas nuo tradicijos“, – sakė C. Ptak.

Ji atskleidė, kad princas Harry ir Meghan Markle noriai ragavo skirtingų tortų pavyzdžius, kol galiausiai savo vestuvių dienai pasirinko citrinų ir šeivamedžių tortą. „Jiems tai patiko. Jie paragavo gana nemažai. Jie man pasakė, kad jiems patinka sezoniškumo ir šviežumo idėja“, – sakė C. Ptak.
Kalbėdama apie torto skonį, jo autorė sakė, kad tai saldumo ir rūgštumo pusiausvyra, deranti su šeivamedžiais.

Tortas, dekoruotas baltu, šeivamedžių šveicarišku morengų kremu, pagamintas iš sluoksniuoto citrininio biskvito, apšlakstyto šeivamedžių sirupu. Šis receptas buvo sukurtas specialiai karališkajai porai. Sluoksniai pertepti sviestiniu kremu ir citrinine varške.

Karališkas vestuvių tortas

Tortui panaudota apie du šimtus Amalfio citrinų, taip pat dešimt butelių sirupo „Sandringham Elderflower Cordial“, pagaminto iš karalienės Elžbietos II Sandringamo rezidencijoje augančių šeivamedžių, 20 kilogramų sviesto, 20 kilogramų miltų, 20 kilogramų cukraus ir 500 ekologiškų kiaušinių iš Safolko.

C. Ptak, kuri kaip ir M. Markle yra amerikietė, sakė: „Šeivamedžiai man, kaip kalifornietei, yra iš esmės britiška. Tai ši akimirka. Dabar gegužė, tad jie šią savaitę tik skleidžiasi. Tai toks lengvas, gėlių skonis, kuris, manau, yra labai ypatingas, ypač vestuvėms.“

Torto gabaliukai buvo pateikti 600 svečių per priėmimą Šv. Jurgio salėje, vykusį po tuoktuvių ceremonijos. Visi jie buvo dekoruoti rožių žiedlapiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)