Paruošti tikrą turkišką kebabą galima per 15 minučių, tačiau mėsos ir produktų paruošimas užtrunka net kelias valandas.

Turkiškam kebabui reikės kilogramo ėrienos, pusės kilogramo lajaus, pipirų, pomidorų, lavašo ir druskos.

Kebabo mėsa specialiu peiliu smulkinama iki ryžio dydžio gabaliukų. Po to mažiausiai valandą leidžiama pailsėti šaldytuve.

„Neleidę jai „pailsėti“ negausime gero kebabo“, – perspėja „Rixos Premium Tekirova“ viešbučio virtuvės šefas Serdaras Kaygusuzas.

Taip pat svarbu žinoti, kaip tinkamai dėti mėsą ant iešmo. Suvilgius rankas vandenyje kebabo mėsą reikia prispausti prie iešmo taip, kad matytųsi pirštų įspaudai. Taip mėsa neperkepa, nenuslysta nuo iešmo ir atskleidžia ypatingą skonį.

Turkai kebabą valgo be jokių padažų ar prieskonių, su keptomis daržovėmis, šiuo atveju – keptais pomidorais ir pipirais bei lavašu. Kartais lavašas pakeičiamas ryžiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)