Štai keli puikūs maisto produktai, kurių nauda sveikatai jus nustebins.

Sviestas

Gerai, gerai, pirma išklausykite. Žinome, kad sviestas yra nuodėmių nuodėmė, jei jau kalbėtume apie sveikus produktus, tačiau tai, ką netrukus sužinosite, jus šokiruos! Svieste gausu riebaluose tirpstančių vitaminų ir riebiųjų rūgščių. Tai stebėtinai naudinga jūsų sveikatai, todėl sviesto pernelyg nesibaiminkite.

Avokadai


Esame įpratę manyti, kad avokadai yra labai riebus maistas. Tačiau ne visi žino, kad avokaduose esantys riebalai iš tikrųjų yra sveiki ir padeda absorbuoti juose esančius antioksidantus.

Kava


Turintiems priklausomybę nuo kavos tai patiks! Aš žinojote, kad puodelis kavos per dieną iš tikrųjų gali prailginti jūsų gyvenimo trukmę? Pati kava turi labai daug antioksidantų. Vis dėlto, per daug įnikti į šį gėrimą nevertėtų, nes daugiau nei vienas puodelis per dieną gali pasireikšti neigiamais simptomais, pavyzdžiui, dideliu pulsu, kuris kelia nerimą.

Žemės riešutų sviestas


Visi žinome, kad šis vaikystės malonumas nėra mums naudingas, tačiau, pasirodo, žemės riešutų sviestas iš tikrųjų yra puikus baltymų šaltinis, galintis sumažinti koronarinių širdies ligų riziką. Viskas priklauso nuo to, kaip jį vartojate. Ir įsitikinkite, kad renkatės kokybišką žemės riešutų sviestą be jokio pridėtinio cukraus!

Duona


Mums patinka angliavandeniai! Buvome mokomi, kad duona yra blogis, tačiau gera pilno grūdo kvietinė duona turi daugybę maistinių medžiagų: joje gausu baltymų, ląstelienos, B grupės vitaminų ir antioksidantų. Tad kitą kartą, kai jausite norą suvalgyti duonos, rinkitės kokybišką pilno grūdo kvietinę ir tiesiog mėgaukitės!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)