Mados tinklaraštininkė Simona Burbaitė dalijasi receptu iš savo asmeninio tinklapio geriausiadrauge.lt. Ji ragina išbandyti kokosinio chia sėklų pudingo receptą. „Vadinu jį „užimtų žmonių užkandžiu”, nes pagaminimas yra daugiau nei lengvas ir greitas, o nauda oho. Tai, kai neturi daug laiko cackintis virtuvėje, bet nori kažko sveiko ir skanaus – šitas variantas idealus. Kadangi karvės pieno nemėgstu (o gal ir netoleruoju, nežinau), todėl keičiu jį į augalinį – sojų, ryžių, migdolų arba… kokosų.”

1 receptas:

Gaminimas toks: „vakare supilu (iš akies) chia sėklų į uždarą indelį, supilu pieną (irgi iš akies), išmaišau, palieku 10 min. pastovėti, tada vėl išmaišau ir uždariusi indelį įdedu į šaldytuvą nakčiai. Kitą rytą be vargo pasipjaustau vaisių, suberiu uogas, jei reikia įdedu medaus šaukštelį ir cinamono. Viskas. O sotu, skanu ir sveika”, ˗ teigia sveiką gyvenimo būdą propaguojanti mergina.

Pilną receptą galite rasti ČIA

Žymioji vlogerė Ieva Swan su savo vyru Artūru nuolat visus motyvuoja gyventi ir maitintis sveikiau. Nenuostabu, jog Ievos virtuvėje vyrauja spalvos ir sveiki receptai. Apie šį receptą ji sako: „paprasta, skanu ir labai gražu.” Tad puolam gaminti.

2 receptas:

3 vnt. kiaušinių;
šlakelio kefyro.

daržovių keksiukams:

paprikos;
morkos;
pievagrybių;
saulėje džiovintų pomidorų
daržovių salotoms:
aisbergo;
agurko;
ridikėlių;
alyvuogių aliejaus;
prieskonių.

Padažui – trinti pomidorai.

Kiaušinius labai gerai suplakame ir įpilame šlakelį kefyro (jo reikia purumui), dedame prieskonius, daržoves ir gauname masę, kurią sudedame į keksiukų formeles. Paruošę keksiukus, dedame juos i orkaitę ir kepame 5-7min. 200 laipsnių temperatūroje. Garnyrui supjaustome daržoves ir paruošiame padažą. Šiek tiek pavirtus pomidorus nulupame ir sutriname iki vientisos masės.

Sveikos mitybos ir gyvensenos ekspertė ir savo asmeninio tinklaraščio grazinagum.lt autorė Gražina Gum sutiko pasidalinti pavasarinių salotų receptu „Pavasaris su ridikėliais ir okra.”

3 receptas:

3-4 ridikėliai;
1 trumpavaisis agurkas;
2-3 vnt. okros.

Susmulkiname ridikėlius ir okrą. Užmaišome su saulėgrąžų grietine. Apibarstome juodaisiais pipirais.

Saulėgrąžų grietinė

0,5 stiklinės saulėgrąžų sėklų;
0,5-1 stiklinės vandens;
3 v. š. citrinos sulčių;
1/2 a. š. druskos.

Anot Gražinos, okra turi daug naudingų savybių. Ji normalizuoja cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje. Tinka esant vidurių užkietėjimui. „Okra viena iš daržovių tiems, kurie yra išsekę, nusilpę ir kenčia nuo depresijos. Padeda esant plaučių uždegimui, bronchitui, gerklės skausmui bei esant dirgliosios žarnos uždegimui raminti. Okra naudojama virškinamojo trakto opoms gydyti, kadangi turi puikią savybę sutepti gleivinę. Siekiant išsaugoti sąnarių lankstumą. neutralizuoja rūgščių perteklių, šarmina ir suteikia apsauginę plėvelę virškinimo trakte. Okra jungia cholesterolio perteklių ir toksinus ir yra pirmojo lygio augalinės kilmės baltymai. Okroje gausu amino rūgščių, triptofano, cistino, kas itin svarbu smegenų veiklai gerinti”, ˗ sako sveikos mitybos ir gyvensenos ekspertė.

Pilną receptą galite rasti ČIA.

Valgomoji ybiškė (okra)

Renginių organizatorius Alkas Paltarokas taip pat dalijasi savo receptu ir propoguoja sveiką gyvenimo būdą. „Jau kelis metus propaguoju sveikuoliškus kokteilius (glotnučius). Receptas paprastas, pagaminimas užtrunka vos kelias minutes, o maistinių medžiagų ir sveikatos požiuriu pataikysite tiesiai į dešimtuką. Galima gerti ryte ar per pietus.

4 receptas:

du bananai;
obuolys (geriausiai lietuviškas);
sauja špinatų ar avokadas;
aukščiausios kokybės lietuviškų baltymų šaukštas („Healthy Choice”);
stiklinė vandens ir viską sudedame į plaktuvą.

Pagardui – uogos pagal skonį, čija ar semenų sėklų žiupsnelis – pagal nuotaiką. Ir skanaus!”

Viena garsiausių šalies modelių, asmeninio tinklaraščio kitchenjulie.com autorė Julija Steponavičiūtė mėgsta maitintis sveikai, todėl ir jums siūlo pasigaminti sveikų užkandžių – kokosų sviesto rutuliukus su džiovintomis uogomis.

Receptas:

naminis kokoso sviestas;
džiovintos spanguolės;
džiovintos goji uogos;
rožiniai pitaya milteliai arba acai milteliai.

Norint pagaminti šiuos rutuliukus, reikia pasigaminti savo kokoso sviestą arba suminkštinti parduotuvėje nusipirktą kokoso sviestą. Jei norite gaminti kokoso sviestą namuose, paprasčiausiai reikia suplakti kokosą maišytuve, kol gausite lygią pastą – tai paprastai trunka tik 3 minutes. Į maišytuvą rekomenduojama pilti didesnį kiekį susmulkinto kokoso.

Kai kokoso sviestas bus pagamintas šviežiai, jis bus minkštas, kaip ir bet koks riešutų sviestas. Įdėkite šviežiai pagamintą kokoso sviestą į dubenį, pridėkite džiovintų spanguolių ir goji uogų. Maišykite, kad viską sujungtumėte. Naudokite daug uogų, tačiau turėkite omenyje – kuo daugiau džiovintų spanguolių, tuo saldesni bus energijos rutuliai. Kadangi pats kokosas yra natūraliai saldus, per daug saldinti nereikėtų.

Palikite kokosus ir džiovintų uogų mišinį maždaug 30 minučių šaldytuve. Išėmę supilkite į mažus kamuoliukus ir įdėkite juos dar 30 minučių į šaldytuvą. Rekomenduojama laikyti šaldytuve.

Pilną receptą galite rasti ČIA

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)