Tortas tiek vestuvėse, tiek kitokiose šventėse dažniausiai tampa pagrindiniu akcentu, todėl sukūrėme kolekciją, kuri padės nustebinti net pačius išrankiausius desertų gurmanus. Beje, stebinti planuojame ne tik skoniais, bet ir atnaujinta desertų šou programa“, – pasakojo „Ali šokoladinės“ įkūrėjas.

Jis pasidalijo naujausiomis artėjančio šventinio sezono tendencijomis.

„Keliaaukščiai ar daugiaaukščiai tortai sugrįžta į šventes, tačiau ne visai tokie, kokius įprasta matyti senuose filmuose. Šiuolaikiniai modernūs tortai nėra pjaustomi – tai bene svarbiausia tendencija. Tokie tortai yra sukomponuojami iš mažų desertų, kurie gali būti įvairių skonių, spalvų ir formų. Kiekvienai šventei toks tortas gali būti sukurtas unikalios išvaizdos ir skonio, nes visi aukštai gali būti ir skirtingų skonių, ir skirtingų spalvų“, – pasakojo šokolado meistras.

A. Gadžijevas pristatė desertų kolekciją

Pasak jo, Vakarų Europoje dabar labai populiaru svečius vaišinti tartaletėmis, eklerais ir vadinamaisiais vieno kąsnio desertais. „Visi žino, kas yra vieno kąsnio užkandžiai, tačiau dabar šitą vaišinimo būdą perėmė ir desertų stalas. Maži įvairių skonių desertai pasirenkami, pavyzdžiui, svečių vaišinimui iškart po santuokos ceremonijos, nes juos valgyti galima be lėkštučių ir įrankių“, – sakė jis.

Naujoje A. Gadžijevo desertų kolekcijoje – šešių rūšių tortai, kurių kiekvienas ypatingas ir savo spalvomis, ir skoniais: „Intriga“ su sūrios karamelės putėsiais ir maskarponės kremo įdaru; citrininio biskvito, aviečių ir juodųjų serbento įdaro „Ančiukas“; migdolų biskvito ir pasiflorų putėsių su vyšnių įdaru „Pasifora“; „Vanilė“ su deginto sviesto biskvitu ir balto šokolado ir vanilės putėsiais; „Kubas“ – modernios formos tortas iš pistacijų biskvito, pistacijų putėsių ir brašių įdaro; „Šventė“ – kakavos spalvos desertas iš pistacijų biskvito, su migdolų putėsiais, juodųjų serbentų įdaru ir traškiu migdoliniu pertepimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)