Šiam pyragui naudojau šaldytų aviečių, braškių, mėlynių ir gervuogių mišinį, bet galite naudoti savo mėgstamiausias uogas, šviežias ar šaldytas. Jei naudosite šaldytas uogas, tuomet jas atitirpinkite ir leiskite nuvarvėti skysčiui.

Pyragas labai gardus karštas su ledais ar mėgstamu kremu. Jį galite apibarstyti šokolado ir kokoso drožlėmis ar pagardinti kitais mėgstamais priedais.

Reikės:

  • 450 g šviežių ar atitirpdytų mėgstamų uogų
  • 250 ml miltų
  • 200 ml cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1,5 arb. š. vanilinio cukraus
  • 3–5 lašų migdolų ekstrakto (nebūtina)
  • ¼ arb. š. smulkios druskos

Gaminimas:

  1. Viename inde sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius, persijojame.
  2. Kitame inde įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, įpilame migdolų ekstrakto, plakame elektriniu plaktuvu ~5–6 min., kol masė pabaltuoja ir pasidaro labai puri.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
  4. Į kiaušinių masę pamažu įmaišome miltus ir išplakame tešlą iki vientisos masės.
  5. Kepimo skardą gerai ištepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens išardomą apvalią kepimo formą.
  6. Pusę tešlos supilame į kepimo formą, išlyginame, sudedame pusę uogų, jas paskirstome ant tešlos. Po to supilame likusią dalį tešlos, išdėliojame likusias uogas ir dedame į orkaitę. Pyragą kepame ~35–40 min. Ar pyragas iškepęs – patikriname mediniu dantų krapštuku, jei jis švarus – pyragas iškepęs, jei ne, tuomet kepkite šiek tiek ilgiau.