Kadangi man nesinorėjo labai drėgno ir kreminio torto, dėl to kremo sluoksnius tepiau plonai. Bet jeigu norite daugiau kremo ir mažiau sausainių – tepkite kremą storais sluoksniais.

Tirpios kavos naudoti taip pat nebūtina, tai tiesiog skonio reikalas. Į kremą galite įmaišyti šiek tiek brendžio ar konjako, tačiau jei tortą skanaus vaikai, tuomet, be abejo, alkoholio nenaudokite.

Torto puošimas visiškai priklauso nuo jūsų, galite tortą palikti ir nepuoštą arba pasilikite šiek tiek kremo ir prieš patiekdami juo aptepkite torto viršų ir kraštus.

Reikės:

  • 400–450 g kakavinių ar šokoladinių sausainių
  • 400 g karamelizuoto pieno (kambario temperatūros)
  • 400 g tepamo sūrio „Philadelphia“ (kambario temperatūros)
  • 400 ml šalto pieno
  • 100 ml karšto vandens
  • 2 arb. š. tirpios kavos
  • 100 g juodojo šokolado (papuošimui)
Nekeptas šokoladinių sausainių ir karamelės tortas

Gaminimas:

  1. Karštą vandenį sumaišome su tirpia kava. Paliekame pravėsti.
  2. Viename inde su elektriniu plakikliu suplakame karamelizuotą pieną ir tepamą sūrį. Plakame, kol nelieka gumulėlių.
  3. Į kitą dubenį supilame pieną, sumaišome su kava.
  4. Formą, kurioje formuosime tortą, ištiesiame maistine plėvele. Aš naudojau apvalią 24 cm skersmens formą, bet puikiai tiks tiek apvali, tiek keturkampė forma. Formos dugną ištepame labai plonu kremo sluoksniu.
  5. Kiekvieną sausainį mirkome pieno-kavos mišinyje ~6–10 sekundžių, tada dėliojame ant formos dugno. Jei reikia, sausainius sulaužykite, kad padengtumėte formos dugną vienu sluoksniu. Ant sausainių tepame sluoksnį kremo (storą ar ploną sluoksnį – kaip labiau patinka, aš tepiau plonesnį), tada dedame sausainių sluoksnį, vėl kremo sluoksnį ir taip suformuojame visą tortą. Viršutinis sluoksnis turėtų būti sausainių. Tortą uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve pernakt ar bent 4 valandoms.
  6. Kai tortas sustingsta, nuimame plėvelę, apverčiame torto formą ant lėkštės ir nuimame kitą plėvelę. Jei reikia, išlyginame kraštus.
  7. Šokoladą sutarkuojame, apibarstome torto viršų ir šonus. Skanaus!

Pastabos. Tortą galite puošti kaip patinka, nebūtinai šokoladu. Torto kremo sluoksnius galite tepti storai, tuomet tortas bus drėgnesnis. Jei nemėgstate kavos, galite jos nenaudoti (tuomet naudokite tik pieną). Vietoj pieno taip pat galite naudoti kavą su alkoholiu (romu, konjaku ar pan.).