Pateikiame penkis skirtingus kokteilius kefyro pagrindu. Pasirinkite sau patinkantį derinį, visus jo ingredientus suplakite elektriniu plakikliu ir skanaukite!
Žaliasis
- 300 ml kefyro
- 1 agurkas
- kelios šakelės žalumynų: petražolių, krapų, kalendrų
- žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų
Apelsininis
- 150 ml kefyro arba pasukų
- 50 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- žiupsnelis cinamono
- žiupsnelis imbiero miltelių
Ananasinis
- stiklinės kefyro
- 100 g ananaso minkštimo
- 1 kivis
Aštrusis
- 200 ml kefyro
- 1 šaukštelis cinamono
- 1–2 šaukšteliai tarkuoto imbiero
- žiupsnelis aitriosios paprikos
Kokteilis su sėlenomis
- stiklinė kefyro
- 1–2 v. š. sėlenų
- žiupsnelis cinamono
Gaminimas:
Šio kokteilio elektriniu plakikliu maišyti nereikia – sėlenas supilkite į kefyrą, palaukite, kol jos išbrinks, pagardinkite cinamonu ir skanaukite.