Šių kotletukų receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.

Reikės:

  • 1 kiaušinio
  • 2 stiklinių virtų grikių
  • galiuko poro
  • 150 g varškės
  • 1 jaunos cukinijos
  • 3 v. š. kukurūzų krakmolo

Gaminimas:

  1. Kiaušinį išplakame su mėgstamais prieskoniais, druska.
  2. Sudedame grikius, krakmolą, griežinėliais pjaustytą porą, tarkuotą cukiniją, varškę. Viską išmaišome.
  3. Iš masės formuojame kotletukus, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
  4. Šie kotletukai tinka tiek su jogurtu, tiek su mėgstamu šiltu padažu, pavyzdžiui, pievagrybių.