Prisipažinsiu, kai virdama vis ragavau, rūgštelė buvo itin intensyvi, bet ingredientams išvirus ir sriubą sutrynus į tyrę atsiskleidė tikrasis apelsinų ir moliūgo skonio derinys. Jis buvo tikrai netikėtas. Vis bėgau prie puodo paragauti dar ir dar, nes su kiekvienu šaukšteliu jaučiausi lyg siurbdama į save vasaros energiją, o juk būtent to mūsų žiemos išalintiems organizmams trūksta.

Šios sriubos receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.

Reikės:

  • 300 g moliūgo (vietoj moliūgo galima naudoti ir morkas – išvirs gardi morkų ir apelsinų sriuba)
  • 500 ml daržovių arba vištienos sultinio
  • 2 apelsinų
  • 2 mažų svogūnų
  • aliejaus kepti
  • 50 ml grietinėlės
  • skiltelės česnako
  • 0,5 a. š. imbiero
  • 0,5 a. šaukštelio kario
  • pagal skonį druskos ir pipirų

Gaminimas:

  1. Moliūgą supjaustykite kubeliais ir kepkite aliejuje apie 35 min., kol suminkštės.
  2. Įdėkite smulkintą svogūną, česnaką, įberkite imbiero, kario, druskos ir pipirų. Tuomet kepkite dar apie 10 min.
  3. Supilkite sultinį ir pavirkite apie 10 min.
  4. Išspauskite šviežių apelsinų sulčių su minkštimu.
  5. Sriubą pertrinkite virtuviniu smulkintuvu.
  6. Supilkite sultinį, sultis ir pavirkite apie 10 min.
  7. Pagardinkite grietinėle.

Skanaus!