Reikės:

  • didelės žiedinio kopūsto galvos, susmulkintos į žiedynus, kotas supjaustytas
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelių česnakų
  • ~3 cm dydžio imbiero gabalėlio
  • 4 šaukštelių žaliojo thai kario pastos
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • ~1 litro vištienos sultinio (priklausomai nuo žiedinio kopūsto dydžio)
  • skardinės kokosų pieno
  • šaukštelio kokosų aliejaus (tinka ir paprastas)
  • druskos
  • pipirų
  • kalendros
  • 1 laimo sulčių
Žiedinio kopūsto sriuba

Gaminimas:

  1. Svogūną, česnaką ir imbierą susmulkinti. Dėti į nemažą puodą su įkaitintu kokosų aliejumi. Viską pakepinti ant vidutinės ugnies apie minutę.
  2. Dėti kuminą, kario pastą ir kepti dar pusę minutės.
  3. Sudėti žiedinį kopūstą ir užpilti vištienos sultiniu. Sultinio pilti tiek, kad žiediniai kopūstai nebūtų visiškai apsemti. Viską virti apie 10 minučių.
  4. Supilti kokosų pieną ir pavirti sriubą dar 5–10 minučių.
  5. Paragauti, ar netrūksta druskos, ir viską sutrinti rankiniu trintuvu.
  6. Supilti laimų sultis, įberti pipirų ir galiausiai tiekiant apibarstyti sriubą kalendromis.

Skanaus!