Vilniaus „Litexpo“ parodų rūmuose sutiksite kvepiančią desertų knygą „Nostalgiški skanumynai“ skaitytojams dovanojančią Renatą Ničajienę, namuose tortus gaminti kviečiantį knygos „Tortai: pagaminta namuose“ autorių Paulių Strasevičių, sveiko gyvenimo būdo mokančią Guodą Azguridienę ir kt.

Kai kurios naujienos bus pristatomos atskirai vyksiančiuose renginiuose. Pateikiame renginių sąrašą.

ILGASIS PENKTADIENIS, vasario 23 d.

17 val. (Konferencijų salė 1.2 ) – Vynomanė Niujorke: elitinis skonių pasaulis be grimo (Bianca Boscer knygos „Kamščio nunešti“ pristatymas). Dalyvauja Aidas Puklevičius, Rasa ir Arūnas Starkai (Kitos knygos).

Elitinis skonių pasaulis be grimo knygoje apie someljė karjeros pradžios nuotykius.
Žurnalistė iš Niujorko Bianca Bosker apie vyną nežinojo beveik nieko. Tačiau vieną dieną jai atsivėrė alternatyvi visata – someljė elito pasaulis, kur gyvenimas paaukojamas skoniui. Priblokšta vyno ekspertų atsidavimo, žinių ir iš pažiūros antžmogiškų jutiminių galių, autorė ima tyrinėti, kas kursto jų aistrą. Galiausiai pati tampa viena iš jų – kamščio nuneštųjų.
Ji keliauja po akląsias degustacijas, lankosi išskirtiniuose Niujorko restoranuose, didžiulėse vyno gamyklose, net gulasi į magnetinio rezonanso aparatą, kad atsakytų į klausimą: kuo tas vynas toks ypatingas? Kodėl už jį mokamos didžiulės sumos ir dėl jo atsisakoma kvepalų, druskos ir net kavos?


18 val. (Konferencijų salė 1.2 ) – Kotrynos Starkienės knygos „Penktadienio desertai“ pristatymas. Dalyvauja autorė, Martynas Starkus, Vytaras Radzevičius (Medipresa).

Tai pirmoji tinklaraštininkės Kotrynos Starkienės knyga, kurioje autorė pasakoja apie savo iššūkį kiekvieną penktadienį, visus metus, pagaminti po naują, iki šiol nebandytą desertą. Praktiniai patarimai stipriai susiję su autorės prisiminimais, kasdienybe, šeimos nuotykiais ir kitomis, pasirinktus desertus lydinčiomis smagiomis istorijomis.


19 val. (Konferencijų salė 1.2 ) – Agnės Jagelavičiūtės ir Alfo Ivanausko knygos „Gal pavalgom?“ pristatymas. Dalyvauja autoriai (Virtuvės mitų griovėjai).

Šįsyk žinoma stilistė ir maisto entuziastė Agnė Jagelavičiūtė bei virtuvės mitų griovėjas ir estetikos propaguotojas Alfas Ivanauskas gamina labai įprastus patiekalus iš labai įprastų produktų taip, kaip jie kasdien ar savaitgaliais gamina sau, savo namiškiams ir draugams.

Šioje knygoje Agnė ir Alfas siūlo daugiau nei šimtą idėjų, kaip pasitikti netikėtai užgriuvusius draugus ar kaip net paprasčiausius pusryčius paversti švente, kuo nustebinti į svečius atvykusius vyro tėvus ar kaip mažiausią šeimos narį įkalbėti suvalgyti morką, kurią, vos pamatęs, paleidžia dūdas.

Alfas Ivanauskas


ŠEŠTADIENIS, vasario 24 d., ŠIMTAS PASIMATYMŲ

18 val. (Konferencijų salė 1.2 ) – Vytaro Radzevičiaus knygos „Pasaulio puodai. Dar 50“ pristatymas. Dalyvauja autorius, Martynas Starkus (Medipresa).

Tai antroji „Pasaulio puodų“ knyga. Joje autorius Vytaras Radzevičius dalijasi skoniais iš įvairių šalių virtuvių. 50 originalių, Lietuvai pritaikytų receptų papildyti autoriaus gyvenimo ir pasaulio pažinimo istorijomis.


SEKMADIENIS, vasario 25 d., ŠEIMOS DIENA

10 val. (Forumas-LRT studija) – Maistas – Lietuvos herojus. Nuo knygos iki ekrano. Dalyvauja Beata Nicholson, Inga Turminienė, Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, Rimvydas Laužikas (Beatos virtuvė). Filmuoja LRT.

Rimvydas Laužikas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)