Tuo metu Ali Gadžijevas kviečia pereiti prie saldžiosios dalies ir išsikepti burnoje tirpstančius kakavinius sausainius su balzaminio acto įdaru.

Nauji receptai ir patarimai – kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“, žada organizatoriai.

Medžiotojų vištienos troškinys

Reikės:

  • 250 g ryžių
  • 20 g sviesto
  • 600 g vištienos blauzdelių be sąnario
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1 didelės morkos
  • 1 saliero stiebo
  • 1 svogūno
  • 1–2 skiltelių česnako
  • alyvuogių aliejus kepimui
  • šlakelio balzaminio acto
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio vištienos prieskonių
  • šviežio rozmarino šakelės

Gaminimas:

  1. Daržoves nuskusti, nulupti ir supjaustyti stambesniais gabaliukais.
  2. Troškintuve įkaitini aliejų, įmesti neluptą česnako skiltelę ir trumpai pakepinti, kad paskleistų kvapą.
  3. Tada ant didelės kaitros apskrudinti vištienos blauzdeles iš visų pusių ir gausiai pašlakstyti balzaminiu actu.
  4. Suberti daržoves ir maišant pakepinti.
  5. Tada supilti smulkintų konservuotų pomidorų tyrę, sumažinti kaitrą, įpilti porą samčių verdančio vandens, įberti vištienos prieskonių ir druskos. Viską gerai išmaišyti, uždengti troškintuvą dangčiu ir troškinti ant silpnos kaitros apie 40 minučių.
  6. Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius, nukošti ir sumaišyti su sviestu.
  7. Patiekti su vištienos troškiniu, apibarstyti šviežiu rozmarinu.

Kakaviniai sausainiai su balzaminio acto įdaru

Kakaviniai sausainiai su balzaminio acto įdaru

Sausainiams reikės:

  • 80 g kiaušinių trynių masės (4 tryniai)
  • 80 g cukraus (4 valg. š.)
  • 100 g sviesto
  • 100 g miltų
  • 1 valg. š. 100 proc. kakavos
  • 2 arb. š. kepimo miltelių

Įdarui:

  • 150 g grietinėlės
  • 150 g juodojo šokolado
  • 50 g sviesto
  • 2 arb. š. balzaminio acto

Gaminimas:

  1. Sumaišyti birius produktus: miltus, kakavą ir kepimo miltelius.
  2. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės.
  3. Tada po truputį pilti į sviesto masę kambario temperatūros trynius ir gerai išmaišyti iki vientisos masės.
  4. Suberti birius produktus ir gerai išmaišyti.
  5. Konditeriniu maišeliu išspausti vienodo dydžio rutuliukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  6. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
  7. Iškepusius atvėsinti.
  8. Užvirti grietinėlę ir supilti ją ant šokolado apipilto balzaminiu actu. Gerai išmaišyti, kol šokoladas ištirps.
  9. Tada po truputį dėti kambario temperatūros sviestą ir gerai išmaišyti iki blizgios masės. Atvėsinti iki kambario temperatūros.
  10. Konditeriniu maišeliu pertepti sausainių puseles ir formuoti sausainukus iš dviejų dalių.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)