Taip paruoštais kepsneliais galite nustebinti ne tik šeimos narius, bet ir svečius. Svarbiausia, kad patiekalui pagaminti prireikia visai nedaug pastangų, o skonis nuostabus! Šiuos kepsnelius galite patiekti su salotomis, bulvėmis, ryžiais, troškintomis daržovėmis ar bet kuriuo kitu mėgstamu garnyru.

5 porcijoms reikės:

  • 700–800 g kiaulienos nugarinės
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 1 didelio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 20 ml balto sauso vyno arba brendžio/romo
  • 0,5 arb. š. malto muskato
  • druskos
  • alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. susmulkintų šviežių petražolių

Gaminimas:

  1. Kiaulienos nugarinę supjaustome plonomis riekelėmis.
  2. Keptuvėje ant stipresnės vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Sudedame kelis nugarinės gabalėlius, apkepiname iš abiejų pusių, sudedame į lėkštę, apibarstome druska ar mėgstamais prieskoniais. Taip iškepame visus nugarinės gabalėlius.
  3. Nulupame svogūną ir česnako skilteles. Svogūną supjaustome šiaudeliais, česnaką plonomis riekelėmis.
  4. Svogūno šiaudelius apkepiname keptuvėje, tame pačiame aliejuje, kuriame kepė nugarinės gabalėliai. Kai svogūnas suminkštėja, sudedame česnaką, pakepiname dar kelias minutes. Pagardiname druska. Tada supilame vyną arba brendį/romą, pakaitiname apie minutę nuolat maišydami, kol išgaruoja alkoholis. Po to supilame grietinėlę, kaitiname kelias minutes maišydami, kol grietinėlė šiek tiek sutirštėja.
  5. Padažą pagardiname muskatu, dar trumpai pakaitiname. Tada padažą supilame į kokteilinę ir sutriname iki vientisos masės.
  6. Kepsnelius sudedame į lėkštę, užpilame padažu, apibarstome petražolėmis ir patiekiame.