Knygos „Gyvenimas be gliuteno“ autorė Kristina Pozingytė tikina, kad tai – jokia bėda, ir dovanoja savo skaniausių begliutenių blynelių receptus iš ryžių ir grikių miltų, kurie patiks kiekvienam smaližiui.

Varškėtukai be gliuteno

Jums reikės:

  • 3 pakelių liesos varškės (po 180 g)
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto ryžių miltų
  • 1 šaukšto cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • dar trupučio ryžių miltų apvoliojimui
  • aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Išplakite kiaušinį su cukrumi ir druska.
  2. Į plakinį įmaišykite varškę ir ryžių miltus. Tešla turi būti gana skysta ir lipni.
  3. Formuokite nedidelius kamuoliukus, juos pavoliokite miltuose.
  4. Kiekvieną kamuoliuką suspauskite į blyną ir apkepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių ant nedidelės ugnies. Kepti neuždengus dangčiu, kol gražiai paruduoja.

Prie varškėtukų rekomenduojama pasigaminti labai paprastą padažą iš grietinės.

Reikės:

  • 300 g grietinės
  • 1,5–2 arb. š. malto cinamono
  • 1,5–2 arb. š. cukraus
  • jeigu grietinei trūksta rūgštumo, galite įberti kelis grūdelius rūgščiosios druskelės

Visus ingredientus gerai išmaišykite. Grietinės padažas idealiai tinka prie varškėtukų.

Ryžių miltų bananiniai blyneliai su cinamoniniu glaistu

Jums reikės:

  • 1 1/2 puoduko ryžių miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių
  • 3/4 puodelio migdolų ar įprasto pieno
  • 1 v.š. kokosų ar kito aliejaus
  • 1 v.š. agavos sirupo, medaus ar cukraus
  • 2 gerai prinokusių sutrintų bananų

Gaminimas:

  1. Į šakute sutrintus bananus įdėkite kiaušinius, pieną, aliejų ir sirupą (galima cukrų) ir gerai išmaišykite.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite visus birius ingredientus ir juos pamažu dėkite į skystą bananų masę vis išmaišydami, kol miltų nebeliks.
  3. Kepkite aliejumi ar sviestu išteptoje įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, kiekvieną pusę po keletą minučių, kad gerai iškeptų vidus.

Glaistui reikės:

  • 4 v.š. sviesto
  • 2 puodukų cukraus pudros
  • 1.a.š. malto cinamono
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 3–6 šaukštų karšto vandens

Gaminimas:

  1. Sumaišykite sviestą, cukraus pudrą, cinamoną ir vanilės ekstraktą.
  2. Tuomet pilkite po vieną valgomą šaukštą karšto vandens ir vėl maišykite, kol gausite norimą konsistenciją.
  3. Iškeptus blynelius apipilkite cinamoniniu glaistu.

Grikiniai blyneliai

Jums reikės:

  • 1 puoduko grikių miltų (galite dėti pusę ryžių ir pusę grikių miltų)
  • 1 v.š. cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. valgomosios sodos
  • žiupsnelio druskos
  • 1 1/4 pasukų
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • šaukšto sviesto kepimui

Gaminimas:

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir sodą.
  2. Kitame inde išplakite pasukas, kiaušinius ir vanilės ekstraktą.
  3. Gautą plakinį supilkite į indą, kuriame sumaišėte sausus ingredientus, ir viską gerai išmaišykite.
  4. Tuomet įkaitintą keptuvę ištepkite sviestu ir kepkite norimo dydžio grikinius blynelius, kol gražiai apskrus.
  5. Skanaukite su grietine ar troškintomis daržovėmis.

Skanių blynų ir linksmų Užgavėnių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)