Troškinys labai skanus su prancūzišku batonu.

3 porcijoms reikės:

  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 230 g šviežių špinatų
  • 375 ml vandens
  • 1 storos, sudžiūvusios batono riekės
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 lauro lapelio
  • 1 valg. š. saldžios raudonosios paprikos miltelių
  • 0,5 arb. š. kmynų
  • alyvuogių ar saulėgrąžų aliejaus kepimui
  • druskos, juodųjų pipirų

Naminiam pomidorų padažui:
(iš viso išeina apie 600 ml padažo, o šiam receptui reikės 250 ml padažo)

  • 1 didelio svogūno
  • 125 ml alyvuogių aliejaus
  • 800 g konservuotų pomidorų be odelių
  • 3 didelių česnako skiltelių
  • 1 nedidelės žalios paprikos
  • druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Naminis pomidorų padažas. Svogūną ir česnako skilteles nulupame, supjaustome kubeliais. Papriką taip pat supjaustome kubeliais. Puode įkaitiname visą alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Sudedame svogūną ir papriką, kepame ant vidutinės ugnies, kol suminkštėja, po to sudedame česnaką, pakepiname dar apie 5 min. Po to sudedame susmulkintus pomidorus, viską išmaišome, pagardiname druska, pipirais, puodą uždengiame dangčiu ir troškiname 15 min., vis pamaišydami. Kai padažas baigia troškintis, nukeliame nuo ugnies ir sutriname bulvių trintuvu arba naudojame elektrinį trintuvą (aš tryniau bulvių trintuvu, tuomet lieka didesni daržovių gabalėliai).
  2. Troškinys. Susmulkiname česnaką, didelėje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, suberiame susmulkintą česnaką ir pora minučių kepame ant vidutinės ugnies. Po to sudedame špinatus, kepame tol, kol visi špinatai suminkštėja.
  3. Batono riekę supjaustome kubeliais, apskrudiname keptuvėje su aliejumi. Tada išimame iš keptuvės, sutriname su kmynais ir paprikos milteliais.
  4. Avinžirnius nukošiame, supilame į puodą, užpilame vandeniu, 250 ml pomidorų padažo ir įdedame lauro lapelį, užverdame ir troškiname apie 5 min. Tada sudedame špinatus, batono ir prieskonių mišinį, viską išmaišome ir uždengę dangčiu troškiname apie 10 min. Pabaigoje pagardiname druska, pipirais.