Reikės:

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 4 rozmarino šakelių
  • 1 saliero stiebo
  • 2 morkų
  • 2 bulvių
  • 1 l vištienos sultinio
  • 1/2 a. š. druskos
  • 1/2 a. š. maltų pipirų
  • 400 g (skardinė) konservuotų pupelių
  • 2 virtų vištienos krūtinėlių puselių (plėšytų)
  • 2 saujų špinatų
  • 1 v. š. smulkintų petražolių
  • patiekimui: tarkuoto parmezano sūrio, rozmarinų šakelės, petražolių, duonos

Gaminimas:

  1. Puode įkaitiname aliejų, suberiame smulkintą svogūną ir kepiname keletą minučių. Įspaudžiame česnaką, suberiame rozmarinų lapelius ir pakepiname dar porą minučių.
  2. Į puodą suberiame kubeliais pjaustytas morkas, bulves ir salierus. Viską užpilame vištienos sultiniu, įberiame druską su pipirais. Sriubai užvirus, sumažiname ugnį, puodą uždengiame dangčiu ir verdame 20 minučių.
  3. Pupeles perplauname šaltu vandeniu ir suberiame į sriubą. Paverdame 3 minutes ir sudedame plėšytą vištieną. Pavirus porą minučių, įdedame smulkintus špinatus. Verdame apie minutę, tol kol špinatai suminkštės. Šiame žingsnyje paragaujame, ar netrūksta jokių prieskonių, ir jei trūksta – įberiame pagal skonį.
  4. Sriubą patiekiame dubenėliuose, užtarkuodami šiek tiek parmezano ir pagardindami prieskoninėmis žolelėmis.