Nauji receptai ir patarimai tiesiai iš profesionalų lūpų – televizijos laidoje „Gardu Gardu“, žada organizatoriai.

Bulvių pyragas

Reikės:

  • 0,5 kg bulvių
  • 1 kiaušinio
  • 100 g grietinėlės
  • 20 g sviesto
  • saujos džiūvėsėlių
  • bulvių prieskonių
  • druskos
  • pipirų
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 100 g ementalio sūrio
  • 100 g gorgoncolos sūrio
  • 100 g virto kiaulienos kumpio
  • šviežių žalumynų: laiškinių česnakų, bazilikų arba rozmarinų

Gaminimas:

  1. Bulves nuskusti ir sutarkuoti burokine trintuve.
  2. Tarkius sumaišyti su kiaušiniu, grietinėle ir bulvių prieskoniais.
  3. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.
  4. Plačią kepimo formą ištepti sviestu ir dugną bei sieneles padengti džiūvėsėliais.
  5. Sudėti tarkius ir paspaudžiant išlyginti.
  6. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
  7. Ant iškepusio pagrindo išdėlioti kumpį, paplėšytą sūrį, pabarstyti tarkuotu parmezanu.
  8. Vėl pašauti į orkaitę ir kepti apie 10 minučių, kol išsilydys sūris.
  9. Patiekti pabarstytą turimais žalumynais.
Šokoladinis suflė

Šokoladinis suflė su avietiniais ledais

Suflė reikės:

  • 40 g sviesto
  • 35 g miltų
  • 3 g druskos
  • 110 g kiaušinių baltymų masės (arba 4 kiaušinių baltymų)
  • 70 g kiaušinių trynių masės (arba 4 kiaušinių trynių)
  • 110 g cukraus
  • 180 g pieno
  • netirpios cukraus pudros

Ledams:

  • 500 g šaldytų aviečių
  • 500 g grietinėlės
  • 50 g cukraus pudros

Gaminimas:

  1. Kepimo formelių vidų ištepti sviestu, apibarstyti cukrumi ir sudėti į šaldytuvą.
  2. Ištirpinti sviestą, suberti į jį miltus ir druską, gerai išmaišyti.
  3. Puode kaitinti pieną kartu su cukrumi. Kai pienas pradeda garuoti, sudėti sviesto ir miltų masę nuolat maišant šluotele. Kaitinti ir maišyti, kol masė taps vientisa ir sutirštės.
  4. Nukelti nuo ugnies ir suberti į ją šokoladą bei gerai išmaišyti.
  5. Tada po truputį supilti kambario temperatūros trynius ir vėl gerai išmaišyti. Masę šiek tiek atvėsinti.
  6. Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Suversti juos į pravėsusią šokolado masę ir atsargiai išmaišyti.
  7. Konditeriniu maišeliu užpildyti iš šaldytuvo išimtas formeles ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10–12 minučių.
  8. Iškepusių suflė viršų apibarstyti netirpia cukraus pudra.
  9. Šaldytas avietes ir cukraus pudrą suberti į smulkintuvą ir sumalti.
  10. Supilti grietinėlę ir dar kartą permalti.
  11. Šaukštu formuoti ritinėlius ir patiekti kartu su šokoladiniu suflė.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)