Jogurto-avokado padažas labai tinka prie įvairiausių užkandžių, kitų salotų ir patiekalų, tad pasigaminus jo daugiau, tikrai rasite, kur panaudoti. Padažui gaminti naudojau 0 % riebumo graikišką jogurtą, bet galite rinktis, kokį labiausiai mėgstate.

2 porcijoms reikės:

  • 1 avokado
  • 1 stiklinės virtų juodų ar kitų tamsių/margų pupelių
  • 2 saujų smulkiai sutarkuoto šviesaus sūrio
  • 1 didelio pomidoro
  • 1 nedidelės saujos sumulkintos šviežios kalendros
  • 2 vištienos krūtinėlių (nedidelių)
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 0,5 laimo
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 arb. š. čili paprikos miltelių
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų

Ryžiams:

  • 1 stiklinės nevirtų ryžių
  • 1 saujos susmulkintos šviežios kalendros
  • 1 laimo sulčių
  • druskos

Padažui:

  • 1 mažo avokado
  • 150 g graikiško jogurto
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 laimo sulčių
  • 0,5 šviežio jelapeno pipiro
  • 20 šviežių kalendros šakelių
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. vandens
  • ¼ arb. š. druskos
  • 2 žiupsnių juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Vištiena. Vištienos krūtinėles supjaustome gabalėliais, sudedame į vieną dubenį, sumaišome su prieskoniais ir laimo sultimis. Paliekame marinuotis šaldytuve, kol ruošime ryžius ir padažą.
  2. Po to, nulupame svogūną, supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame svogūną, kepame kelias minutes, tada sudedame vištienos gabalėlius, kepame ant vienos pusės apie 4–5 min., apverčiame ir kepame vėl apie 4–5 min. Taip kepama vištiena išlaikys sultingumą.
  4. Ryžiai. Ryžius išverdame, nuplauname po šaltu vandeniu, paliekame atvėsti. Tada sumaišome su kalendra ir laimo sultimis, pagardiname druska. Atidedame į šalį.
  5. Padažas. Visus padažui skirtus ingredientus sudedame į kokteilinę ar maisto trintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
  6. Salotos. Avokadą ir pomidorą supjaustome kubeliais. Pirmiausia į lėkštę dedame pusę ryžių, tada pusę pupelių, sudedame pusę avokado, pomidoro ir vištienos gabalėlių (dar šiltų).
  7. Ant salotų vidurio užpilame padažo, salotas apibarstome sūriu ir kalendra. Taip pat paruošiame ir antrą salotų lėkštę.

Skanaus!