Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Ar skanu? O, mama, skanu kaip pas tave! Na, tikrai čia pateikiamas ne pats fotogeniškiausias, bet užtat šviežias ir tikrai gardus maistas, kurio porcijų pakaks net labiausiai išalkusiam lankytojui, o mažiau išalkusiems galima tiesiog užsisakyti pusę porcijos.

Pietavau čia kartu su vyru ir savo pietums pasirinkome pusę porcijos trintos moliūgų sriubos, pilną porciją šiupininės, vištienos krūtinėlę ir kiaulienos nugarinę su labai gausiu salotų ir grikių (galima buvo rinktis ir ryžius ar bulves) garnyru. Rinkdamiesi gėrimus nusprendėme išbandyti jų naminę girą ir šviežiai spaustas morkų sultis. Už viską sumokėjome 8,6 EUR ir likome puikiai pavalgę iki pat vakaro!

Kavinė „Trobelė“
Sriubas mums pateikė tinkamo karštumo, tad iškart pradėjome valgyti. Savąją moliūgų sriubą aš dar truputį pagardinau druska, o vyrui šiupininė pasirodė pats tas, jokių prieskonių papildomai nesinorėjo. Pateikimas paprastas, bet tvarkingas, skonis taip pat tiesiog paprastai geras.

Kai atnešė antruosius patiekalus, labai nustebome dėl garnyro gausumo – lėkštėje buvo trijų rūšių salotos ir grikiai (nuotraukoje jie pasislėpę po vištiena), kurie buvo ką tik išvirti. Tiek ant vištienos, tiek ant kiaulienos buvo užpilta padažo, bet džiaugiausi, kad pakankamai saikingai ir mėsa su garnyru jame neplaukė. Pati mėsa taip pat buvo ką tik iškepta ir minkšta.
Kavinė „Trobelė“

Ar greita? Atvykę prieš 13 val. pamatėme, kad eilėje laukia ne vienas lankytojas, bet prie baro likusios kelios tuščios kėdės. Kadangi nenorėjome laukti, atsiklausę kitų lankytojų, prisėdome ant aukštų baro kėdžių, kur galėjome stebėti greitą dviejų tądien (o vėliau sužinojau, kad ir visuomet) dirbusių moterų darbą. Buvo įdomu, o ir maisto laukti visiškai neprailgo. Iš tiesų laukti tereikėjo ne daugiau kaip 7 minutes.

Smagi mūsų pietų pertrauka truko apie 30 minučių, bet mačiau ir dar greičiau papietavusių lankytojų.

Kas įdomu? Be mano išvardintų šios vietos privalumų, dar vieną ir tikriausiai pačią geriausią įdomybę pakomentuosiu plačiau – tai aptarnavimas! Taip, nesuklydote, tos dvi ten dirbančios moterys turi kažką tokio, ko jau seniai maitinimo vietose nebuvau mačiusi. Jos moka užmegzti šiltą ryšį su klientais tiesiog natūraliu bendravimu, klausimu ar kokiu nors smagiu pasisakymu. Pavyzdžiui, mums užsisakius šviežiai spaustų sulčių, viena jų akimirksniu grįžo su stikline ir pakomentavo: „Ką tik išspaudėme, ar girdėjote? Mūsų aparatas gerai veikia.“ Net neabejoju, kad jos puikiai prisimena ir dažniau apsilankančių žmonių pomėgius.

Kavinė „Trobelė“

Kavinės interjeras labai išsiskiriančių įdomybių neturi, nebent šiaudinį stogą virš baro ar netikrų svogūnų kasas, bet juk vis dėlto į trobelę atvykote.

Kainų unikalumo plačiau nekomentuosiu, bet taip – tai irgi yra atradimas, kur galima papietauti skaniai ir nebrangiai.

Trumpa išvada. Tiesiog užsukite ir įsitikinkite viskuo, ką aprašiau viršuje, patys.

Atsiskaityti galima tiek kortele, tiek grynaisiais.

Kavinė „Trobelė“, S. Žukausko g. 45 (Šiaurės miestelis), Vilnius. Tel. 8 (5) 2788540.