Šventinio stalo ir dovanų idėjos – televizijos laidoje „Gardu Gardu“, žadama atsiųstame pranešime.

Polentos bokšteliai su jautienos faršo troškiniu

Reikės:

  • 250 g polentos (smulkaus malimo kukurūzų kruopų)
  • 1 l pieno
  • 20 g sviesto
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 400 g jautienos faršo
  • tarkuoto parmezano sūrio
  • druskos
  • pipirų
  • maltos mėsos prieskonių
  • alyvuogių aliejaus
  • balzaminio acto
  • šviežio baziliko lapelių

Gaminimas:

  1. Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti maltos mėsos prieskonius, išmaišyti ir sudėti jautienos faršą. Kepti nuolat pasmulkinant jį medine mentele, kad susidarytų vienodi „trupiniai“.
  2. Kai visiškai išgaruos vanduo, įpilti šlakelį balzaminio acto, įberti druskos ir supilti pomidorų tyrę. Gerai išmaišyti ir palikti uždengtą troškintis ant silpnos ugnies mažiausiai pusvalandžiui.
  3. Užvirti pieną ir nuolat maišant šluotele suberti polentą. Kai pienas vėl užverda, įberti druskos, pipirų ir įdėti sviesto. Gerai išmaišyti, nukelti nuo ugnies, uždengti ir palikti 10 minučių pastovėti. Tada ant stalo iškočioti polentą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų.
  4. Naudojant sušlapintą stiklinę formuoti apskritimus ir lėkštėje sluoksniuoti su jautienos faršo troškiniu.
  5. Gausiai apibarstyti tarkuotu parmezano sūriu bei papuošti šviežiais baziliko lapeliais.

Kalėdinis keksas su apelsinų cukatomis

Kalėdinis keksas su apelsinų cukatomis

Reikės:

  • 260 g sviesto
  • 250 g rudojo cukraus
  • 70 g migdolų miltų
  • 360 g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 210 g kiaušinių masės (4 dideli kiaušiniai)
  • 85 g pieno
  • 60 g lazdyno riešutų
  • 60 g migdolų riešutų
  • 60 g apelsinų cukatų
  • 20 g apelsinų likerio
  • 5–7 apelsinų cukatų griežinėliai dekoravimui
  • cukraus pudros

Gaminimas:

  1. Elektriniame smulkintuve kartu su apelsinų likeriu susmulkinti migdolus, lazdyno riešutus ir apelsinų cukatas.
  2. Rudąjį cukrų kartu su sviestu išsukti iki purios masės, suberti migdolų miltus ir gerai išmaišyti. Tada palaipsniui maišant supilti kiaušinių masę ir pieną. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, suberti į sviestinę masę ir vėl viską gerai išmaišyti.
  3. Tada suberti riešutų ir cukatų trupinius bei išmaišyti iki vientisos masės.
  4. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve mažiausiai dvylikai valandų.
  5. Prieš kepimą palaikyti kambario temperatūroje gerą valandą. Kepimo forma ištepti sviestu ir apibarstyti miltais.
  6. Sudėti tešlą, įspausti keletą apelsinų cukatų griežinėlių ir kepti iki 150°C įkaitintoje orkaitėje vieną valandą.
  7. Dekoruoti cukraus pudra. Galima gražiai supakuoti ir dovanoti Kalėdų proga.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)