Tokiose vietose kuriasi tiek maitinimo tinklai, tiek uždaros valgyklos, bet šįkart aš pasidalinsiu įspūdžiais iš visiems lengvai prieinamų trijų šalia viena kitų esančių maitinimo vietų – „Swedbank“ pagrindiniame biure įsikūrusio dienos restorano „Stockholm“, Vilniaus miesto savivaldybėje esančios kavinės „Pasitarimų baras“ ir verslo centre „3 burės“ įsikūrusios valgyklos, kurią dažniausiai renkasi „Telia“ darbuotojai.

Tinklaraščio Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Dienos restoranas „Stockholm“

Čia pietų atvykau su šią vietą man rekomendavusiu ir dažnai čia apsilankančiu kolega. Vieta gali pasigirti didele erdve ir greitu tempu.

Pietauti atvykome truputį prieš 12 val., nes kolegos patirtis jau lėmė, kad tokiu metu eilių prie maisto barų dar nebūna. Ir iš tiesų mes nevaržomi kitų lankytojų susipažinome su dienos pietų pasiūlymais, apžiūrėjome kitus patiektus patiekalus ir lengvai išsirinkome: aš – sriubą ir kalakutienos kepsnelius su ryžiais ir kopūstų-žaliųjų žirnelių salotomis, kolega – taip pat sriubą, o antrajam patiekalui – cepelinus. Pasirinkti galėjome iš aštrios jautienos arba kreminės brokolių sriubos, tad abu pasirinkome skirtingas.

Už savo derinį aš sumokėjau 5,99 EUR, variantas su cepelinais kainavo 4,99 EUR. Trečias tądien galiojęs pietų variantas, tinkantis vegetarams, – makaronų užkepėlė su daržovėmis ir sūriu bei pasirinkta sriuba kainavo 3,99 EUR.

Dienos restoranas „Stockholm“

Tęsiant apie kainodarą, svarbu paminėti, kad pateiktos kainos čia galioja be nuolaidų kortelės, kurią turi „Swedbank“ ar kitų lojalumo programoje dalyvaujančių įmonių darbuotojai. Taip pat kasdien galite rinktis iš trijų visuomet skirtingų derinių, kurie atitinkamai kainuoja: 3,99, 4,99 ir 5,99 ar susikomplektuoti savo pietus iš jų bendrojo meniu (tiesa, tada pietūs gali dar pabrangti).

Ar skanu? Jautienos sriubos aš tik paragavau, nes ji man pasirodė per aštri (stengiuosi vengti aštraus maisto). Teko ją susipilti į vienkartinį indelį ir parnešti vakare suvalgyti vyrui. Kokia šauni žmona, tiesa?! Kolegos sriuba buvo ne per skysta ar tiršta ir jam labai patiko.

Antrasis patiekalas mano skrandį nudžiugino labiau, nors visos porcijos man suvalgyti ir nepavyko. Nuotraukoje galite matyti, kad porcijai priklausė trys dideli kalakutienos kepsneliai su gausiu ryžių (aš paprašiau jų įdėti mažiau) ir salotų garnyru. Nors kalakutiena galėjo būti minkštesnė, bet bendrai šis patiekalas man patiko – kalakutieną aš labai mėgstu, ryžiai buvo gerai išvirti, salotos traškios ir gaivios. Cepelinų lėkštėje buvo du (tiek būtų pakakę ir kalakutienos kepsnelių), jiems pastabų kolega neturėjo, tad darau prielaidą, kad skonis buvo geras.

Dienos restoranas „Stockholm“

Ar greita? Kaip ir minėjau, jokios eilės užsisakyti ir iškart atsiimti maistą nebuvo, tad pietūs čia ilgai netruko. Mes papietavome, o po to nuėjome išgerti kavos į šalia esantį gėrimų barą. Bendrai mūsų pietūs truko apie 1 valandą. Skubantiems čia turėtų patikti.

Kas įdomu? Keletą įdomybių jau trumpai paminėjau viršuje. Labiau paryškinti galėčiau patį maisto užsakymo ir atsiėmimo principą, nes čia viską gali matyti ir šiltą bei šviežią maistą gauti iškart. Geras, greitas principas, kuris labai tinka tokioje vietoje kaip bankas. Tiesa, ir kainą galėčiau priskirti kaip „tinkančią bankui“, nes už tokią sumą ar net pigiau aplink tikrai galima papietauti savo virtuve, interjeru ar dar kuo nors labiau išsiskiriančioje vietoje. Vis dėlto nesigailiu išbandžiusi šią vietą, bet prie savo pietų vietų favoritų priskirti tikrai neskubėčiau.

Trumpa išvada. Valgyti čia kasdien man tikrai pabostų ir dar nemažai kainuotų, bet greitiems pietums ar kavos puodeliui su vaizdu į Baltąjį tiltą užsukti čia tikrai galima.

Dienos restoranas „Stockholm“, Konstitucijos pr. 20A, Vilnius, tel. (8-685) 29600. Facebook profilis. Darbo laikas: pirmadieniais–penktadieniais nuo 8.00 iki 18.00

„Pasitarimų baras“

Kaip jau minėjau, ši vieta įsikūrusi Vilniaus miesto savivaldybėje. Pavadinimas smagus ir atspindi pačią vietą. Kavinė veikia baro principu: pasirenki patiekalus iš šaldytuvo vitrinos (kur dažniausiai būna salotų ir įvairių užkandėlių) ar meniu (karštieji patiekalai), užsisakai ir susimoki iškart prie kasos, o tada eini laukti maisto prie staliuko. Buvo metas, kada jau beveik viską čia buvau išragavusi (taip jau darbai lėmė), bet per šį apsilankymą pastebėjau ir naujovių.

Savo pietums pasirinkau: šaltibarščių su bulvėmis (2,1 EUR) ir blynelių su vištiena bei daržovėmis (2,2 EUR). Atsiskaitymas galimas tiek grynaisiais, tiek kortele. Savivaldybės darbuotojams taikoma 10% nuolaida.

Ar skanu? Šaltibarščiai man patiko, buvo gana tiršti ir puikiai atgaivino, prie jų patiektos bulvės buvo gerai išvirtos. Sriubai priekaištų neturiu, pateikimas paprastas, skonis tiesiog kaip šaltibarščių. Sunku juos sugadinti, jeigu sudedi visus pagrindinius ingredientus ir nekuri magijos, kur nereikia.

Kavinė „Pasitarimų baras“

Priekaištų turiu blyneliams: vištienos gabaliukų surasti blynelyje buvo sunku, pagrindą sudarė morkos ir dar be jokių derančių prieskonių. Gausiai užpiltas padažas taip pat negelbėjo, tad ir palikau pusę porcijos ant stalo. Deja, man taip čia nutinka jau ne pirmą kartą, bet šįkart vyliausi, kad jie pasitaisė ir blynelius kepa gardesnius. Pasitaisyti tikrai reikia!

Ar greita? Jeigu nutaikysite laiką, kada pusė savivaldybės darbuotojų ir svečių jau bus papietavę ir nebus eilės, čia papietausite labai greitai. Maisto užsisakiau ir jo sulaukiau vos per 5 min.

Kavinė „Pasitarimų baras“

Kas įdomu? Ne visos maitinimo vietos, įsikūrusios valstybinėse institucijose, yra atviros lankytojams „iš gatvės“, bet jeigu turite reikalų savivaldybėje ir žinote, kad užtruksite, ši vieta – greitas sprendimas.

Trumpa išvada. Kadangi maistas čia tikrai nėra kažkuo ypatingas (trūksta spalvų ir skonių) ir, neabejoju, daugumai jau pabodęs, labai linkėčiau kolektyvui pagalvoti apie permainas tiek meniu, tiek interjere, nes dabar pietaudama ir jautiesi, kaip sėdėdamas didelėje biurokratijos mašinoje.

„Pasitarimų baras“, Vilniaus miesto savivaldybė, Konstitucijos pr. 3, Vilnius.

Verslo centro „3 burės“ valgykla

Neabejoju, kad ši vieta mažai kam žinoma. Lauke nepamatysite jokios iškabos, tad apie ją sužinosite nebent iš čia dirbančių žmonių (kaip aš). Pirmiausia šioje nedidelėje valgykloje aptarnaujami tik „Telia“ darbuotojai, o vėliau ir visi kiti išalkę.

Atvykau čia papietauti apie 13 val. ir radau gana nedidelę eilę, kuri ilgainiui vis ilgėjo, nes tokių, pietaujančių vėliau, pasirodo, čia netrūksta.

Savo pietums galėjau rinktis iš įvairių tos dienos patiekalų, kurie matomi vitrinoje, tad šįkart pietums pasirinkau gardžiai atrodžiusį vištienos kotletą „Jūratė“ su salotų garnyru už 3 EUR. Šaltų užkandžių, salotų, žuvies ir kitų karštų patiekalų čia netrūksta, tad įvairovė už racionalią kainą tikrai užtikrinama. Atsiskaitymas galimas tiek grynaisiais, tiek kortele. „Telia“ darbuotojams suteikiama nuolaida.

Verslo centro „3 burės“ valgykla

Ar skanu? Turiu pripažinti, kad kotletas ne tik atrodė gardžiai, bet iš tiesų toks ir buvo. Skaniai apkeptas su šviežių įvairių salotų garnyru, pateiktas paprastai, tad nuotraukoje gali atrodyti gana nuobodžiai, bet tai buvo naminis karštas, skanus ir šviežias maistas, tad prikibti nebuvo prie ko.

Ar greita? Kadangi prieš mane lankytojų nebuvo labai daug, maistą užsisakiau ir iškart jį atsiėmiau per 10 min. Vieną patiekalą suvalgyti taip pat ilgai netruko, tad po dvidešimt kelių minučių aš jau vykau darbuotis toliau. Principas greitas, jeigu nepataikysite sutikti daugiau išalkusių darbuotojų.

Verslo centro „3 burės“ valgykla

Kas įdomu? Kai supranti, kad pietauji ne restorane, visuomet į įvairius dalykus žiūri truputį atlaidžiau, bet tvarka ir švara visur turi būti vienoda ir čia ji buvo užtikrinta.

Trumpa išvada. Maisto užsakymo ir atsiėmimo principas greitas, maisto meniu platus, erdvė nedidelė, bet jauki įprastiems, niekuo neišsiskiriantiems pietums.

Verslo centro „3 burės“ valgykla, Lvovo g. 25, Vilnius.