Reikės:

  • 3 silkės juostelių (pakuotėje su aliejumi)
  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • saujos kapotų graikinių riešutų
  • saujos susmulkintų džiovintų slyvų
  • druskos, pipirų, džiovintų petražolių
  • saulėgrąžų aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Kapotus riešutus ir susmulkintas slyvas užpilame karštu vandeniu ir paliekame ~20 min.
  2. Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame morkas, kepame ~5 min. ant vidutinės ugnies.
  3. Svogūną susmulkiname, sudedame į keptuvę kartu su morkomis. Viską sumaišome ir kepiname, kol svogūnas ir morkos suminkštėja. Tuomet įdedame išimtus iš vandens riešutus ir slyvas, pagardiname pipirais, druska, džiovintomis petražolėmis ir dar pakepiname vis pamaišydami ~5-7 min. Paliekame atvėsti.
  4. Morkų pagardą dedame į serviravimo lėkštę, ant viršaus dedame silkės gabalėlius. Galima silkės gabalėlius uždėti paprastai supjausčius arba susukti ir sutvirtinti dantų krapštuku (aš patiekiau susuktus ir dar į vidų įdėjau marinuoto agurkėlio juostelių).