Sveiko, skanaus, tačiau kartu ir puikiai atrodančio maisto idėjas demonstruojantis mitybos tinklaraštis „Ideas For Good Looking Food“ siūlo morkų ir varškės apkepą, kuris skoniu nustebins ne tik sveikai besimaitinančius, bet ir tuos, kurie dar įtariai žiūri į sveiką mitybą.

Vidutinio dydžio apkepui reikia:

  • 400 gramų morkų
  • 180 gramų varškės (tinka ir liesa, ir riebesnė)
  • 3 kiaušinių
  • 30 gramų pilno grūdo avižų dribsnių
  • cinamono arba prieskonių mišinio pyragams pagal skonį

Kiti priedai pagal skonį, bet labai skanu ir be jų:

  • mirkytos razinos
  • kapoti riešutai

Gaminimo eiga:

  1. Pilno grūdo avižų dribsnius užpilti 100 ml verdančio vandens ir uždengus palikti išbrinkti. Drąsiai galima palikti ir per naktį. Jei nepavyksta, užtenka palikti 2–3 valandoms.
  2. Nuskustas morkas reikia sutarkuoti kuo smulkiau. Kadangi šio apkepo saldumo pagrindas – morkos, jas reikėtų rinktis atsakingai – įvertinti, kad būtų sultingos ir saldesnės.
  3. Atskirame inde gerai ištrinti varškę su kiaušiniais, tuomet suberti tarkuotas morkas ir išbrinkusius avižų dribsnius. Viską gerai išmaišyti, pagardinti cinamonu, kitais prieskoniais ir pasirinktais priedais.
  4. Paruoštą masę reikia pilti į kepimo popieriumi išklotą indą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 minučių.