Tuo metu jo kolega Ali Gadžijevas vėl siūlo skanią idėją kalėdinėms dovanoms – marcipaninius keksiukus.

Šventinių patiekalų ir dovanų idėjos – televizijos laidoje „Gardu Gardu“, žadama atsiųstame pranešime.

Ravioliai su špinatų ir varškės įdaru

Reikės:

  • 400 g miltų
  • 200 g kiaušinių masės (arba 4 kiaušiniai)
  • 200 g šviežių špinatų
  • 200 g varškės
  • 50 g sviesto
  • 20 g parmezano sūrio
  • druskos
  • pipirų
  • persilado prieskonių
  • alyvuogių aliejaus
  • šviežio šalavijo lapelių
Ravioliai su špinatų ir varškės įdaru

Gaminimas:

  1. Iš miltų suberti ant stalo kauburėlį ir jame suformuoti duobutę, į kurią supilti kiaušinių masę arba kiaušinių plakinį. Iš lėto sumaišyti ingredientus ir išminkyti vientisą tešlą. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę, kad „nekvėpuotų“, ir palikti mažiausiai 15 minučių, kad „pailsėtų“.
  2. Ant įkaitinto alyvuogių aliejaus pakepinti špinatus, kad suminkštėtų. Tada sudėti juos į sietelį ir paspausti kelis kartus su šaukštu, kad išvarvėtų skystis. Atvėsinti ir sudėti į smulkintuvą, susmulkinti.
  3. Į smulkintus špinatus sudėti varškę, įberti druskos, pipirų, persilado prieskonių ir permalti viską iki kreminės konsistencijos. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį.
  4. Labai plonai iškočioti du lakštus tešlos. Ant vieno lakšto konditeriniu maišeliu išspausti vienodais atstumais įdaro kauburėlius. Tada uždengti juos kitu lakštu ir suformuoti raviolius.
  5. Virti pasūdytame vandenyje 3–5 minutes priklausomai nuo tešlos storumo. Ant keptuvės išlydyti sviestą ir 2 minutes pakepinti jame šalavijų lapelius.
  6. Raviolius patiekti gilesnėje lėkštėje, užpilti padažu ir užtarkuoti parmezano sūriu.
Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas

Marcipaniniai keksiukai

Reikės:

  • 400 g marcipano
  • 250 g kiaušinių masės (arba 5 kiaušiniai)
  • 140 g išlydyto sviesto
  • 40 g miltų
  • 35 g kukurūzų krakmolo
  • šviežio arba šaldyto mango kubelių (jei neturite, rekomenduojama naudoti pusiau džiovintus abrikosus)
  • cukraus pudros dekoravimui
Marcipaniniai keksiukai

Gaminimas:

  1. Ištirpinti sviestą.
  2. Į smulkintuvą sudėti kubeliais supjaustytą marcipaną, supilti kiaušinių masę arba įmušti kiaušinius. Sumalti ingredientus iki vientisos masės. 1/3 masės dalį supilti į atskirą indą, užpilti lydytu sviestu ir viską gerai išmaišyti.
  3. Miltus persijoti į atskirą indą kartu su kukurūzų krakmolu.
  4. Tada gautą sviesto masę sujungti su likusia marcipano mase, suberti birius produktus ir permalti iki vientisos masės.
  5. Konditeriniu maišeliu paskirstyti tešlą į keksiukų formeles, įsprausti po mango arba abrikoso gabaliuką ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių.
  6. Dekoruoti cukraus pudra. Galima supakuoti į dovanų dėžutę ir dovanoti Kalėdoms.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)